33. kolo
11.05.2024 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Ricu Dóan (© AFP)

Streich se při domácí derniéře triumfem nerozloučil, Heidenheim pokračuje v sezoně snů

Freiburg ve 33. kole Bundesligy pouze remizoval 1:1 s Heidenheimem a vzhledem k remíze Frankfurtu již nemá šanci z domácí soutěže postoupit do příštího ročníku Evropské ligy. Pro ekipu loučícího se Christiana Streicha začalo vše pozitivně, jelikož se ve 29. minutě prosadil Ricu Dóan. Bádenský celek nicméně následně doplatil na nedůslednost obrany a ještě do pauzy stanovil konečný výsledek utkání Kevin Sessa. Domácí ani v historicky druhém vzájemném zápase v první německé lize nezvítězili, a nováček soutěže tak má dokonce i před posledním kolem stále matematickou šanci na evropské poháry.

Předposlední duel více než 12leté kariéry Streicha v roli kouče Freiburgu mohl být stejně důležitý jako ten poslední, protože jeho cílem bylo zajistit svému milovanému klubu na rozloučenou evropský fotbal. Bádenský celek se ovšem s blížícím se koncem sezony začal trápit a na sedmé pozici už měl náskok jen jednoho bodu. Na jeho místo si teoreticky mohl dělat zálusk právě i Heidenheim, jenž byl s lepším skóre pouze o tři body pozadu.

Nováčkovi soutěže chyběl kvůli karetnímu trestu jeho nejlepší střelec Tim Kleindienst a ze začátku to bylo znát, jelikož se hosté nemohli dostat do šancí. Poslední domácí zápas na lavičce Freiburgu chtěl Streichovi osladit Yannik Keitel, své zakončení hlavou ze 13. minuty ovšem neumístil mezi tři tyče.

Krátce před půlhodinou hry už se bádenský celek dočkal zásluhou Dóana vytoužené branky. Japonský křídelník si naběhl na zadní tyč na centr Christiana Güntera a důraznou hlavičkou protlačil míč za záda Kevina Müllera. Heidenheim se svou odpovědí neotálel a o devět minut později srovnal. Sessa dostal od domácí defenzivy příliš volného prostoru, potáhl si balon a vystřelil přesně na zadní tyč.

Do druhé půle vstoupili lépe Breisgauští Brazilci, kteří podnikali jeden útok za druhým. S obrovskou šancí naložil trestuhodně Michael Gregoritsch, jenž se dostal k odraženému míči na hranici malého vápna. Svou střelu však nasměroval pouze doprostřed branky, kde se pohyboval Müller. Krátce nato napřáhl z 20 metrů Vincenzo Grifo, jenomže jeho dělovka pouze orazítkovala břevno. Střelecké trápení domácích pokračovalo i nadále, když si cestu mezi tři tyče nenašly ani nadějné pokusy Dóana a Rolanda Sallaie.

Freiburg tak na domácí půdě pouze remizoval. Poslední zápas sezony odehrají oba celky 18. května. Breisgauští Brazilci změří síly s Unionem Berlín, Heidenheim se utká s Kolínem.

Autor: Livesport.cz / Bogdan Bocek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele