33. kolo
12.05.2024 15:30 CET
0 : 6
(0:5)

Reportáž

Pavel Kadeřábek (© AFP)

Kadeřábek přispěl gólem k rozkladu defenzivy rezignovaného Darmstadtu

Hoffenheim rozdrtil ve 33. kole Bundesligy poslední Darmstadt 6:0, a výrazně se tak přiblížil účasti v evropských pohárech. Hosté nasázeli soupeři už během úvodních 26 minut čtyři branky, na čemž se úspěšným zásahem a asistencí podílel také bývalý český reprezentant Pavel Kadeřábek. David Jurásek do utkání zasáhl v 72. minutě a vstřelil dokonce gól, který ovšem kvůli ofsajdu neplatil. Hoffe i přesto dosáhlo své historicky největší venkovní výhry v německé nejvyšší soutěži.

Hráči Hoffenheimu si po dvou zaváháních v řadě přijeli zlepšit náladu na hřiště posledního Darmstadtu, který už měl jistý sestup do druhé ligy. Pro klub z regionu Kraichgau bylo klíčové outsidera porazit, neboť stále bojoval o sedmou příčku zajišťující účast v Konferenční lize. Zároveň chtěli modrobílí prolomit i negativní šňůru na hřištích soupeřů, kde čtyřikrát po sobě prohráli.

Na půdě Die Lilien začal Hoffenheim skvěle, když ho už ve druhé minutě zápasu poslal do vedení Ihlas Bebou, který si šikovně seběhl za obranu domácích a po kličce gólmanovi poslal míč do odkryté sítě. Tragické počínání defenzivy Darmstadtu podtrhnul v šesté minutě Maximilian Beier, jehož do samostatného úniku vyslal skvostným pasem Kadeřábek. Německý mladík si přihrávku od českého matadora ani nemusel zpracovat, jelikož důrazná rána na přední tyč byla v danou situaci tím nejlepším možným řešením.

Ještě tučnějším písmem se Kadeřábek zapsal do statistik ve 22. minutě, kdy pumelicí z velkého úhlu procedil i s přispěním tyče míč do sítě sestupujícího celku. Čtvrtou branku v rámci první půle přidal přesnou hlavičkou po rohovém kopu Ozan Kabak a pátý direkt obstaral opět ze samostatného úniku ve 44. minutě Beier.

Druhý poločas začal ve stejném duchu, v jakém probíhal ten první. Bebou si totiž po převzetí míče uvnitř šestnáctky pohrál s domácí obranou a technickou ranou na vzdálenější tyč uštědřil Darmstadtu "kanára". Další direkt pak mohl Die Lilien po přihrávce Kadeřábka doručit Andrej Kramarič, z penaltového puntíku však vysoko přestřelil. Chorvat se málem vykoupil čtvrthodinu před koncem zápasu, kdy naservíroval míč před prázdnou branku Juráskovi. K jeho smůle ale v zárodku útočné akce nastal ofsajd, a gól tak uznán nebyl.

Hoffenheim v boji o sedmou příčku uspěl a domů si odvezl povinné tři body. Oba celky bude 18. května v posledním kole čekat těžký soupeř. Die Lilien se střetnou s Dortmundem, klub z regionu Kraichgau vyzve doma Bayern.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele