19. kolo
01.02.2014 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Augsburg - Werder Brémy 3:1

Brémy se noří hlouběji a hlouběji do sestupových starostí - dnes podlehly 1:3 Augsburgu, který tak potvrdil dobrou formu posledních týdnů. Werder přitom zaujal už ve třetí minutě šťastné vedení, domácí však rychle vyrovnali a dvěma brankami ve druhé půli určili konečný výsledek, který je přiblížil doslova na dostřel pohárovým příčkám.

Start v podání Werderu by se dal označit za brilantní - na nepříjemného soupeře vlétli zelenobílí jako roj sršňů a vypadalo to, že hráči Augsburgu jsou myšlenkami ještě v šatnách. Ve třetí minutě našel Junuzović v ideální palebné pozici svého parťáka Petersena, do výsledné střely se vložil bránící Callsen-Bracker a tečoval míč tak nešťastně, že gólmanu Manningerovi nezbylo než se ohlédnout. Tento rychlý nástup však velice brzy opadnul; Brémy sice ukazovaly velké odhodlání, ale s přibývajícími minutami jako by je přestával poslouchat míč.

Naopak bavorský celek vypadal čím dál sebevědoměji a v 6. minutě trefil Baier z přímého kopu břevno. Prakticky totožná situace se opakovala i o pět minut později, tentokrát však míčil mířil na bránu z kopaček Wernera, kterému se podařilo (s Gebre Selassieho nechtěnou pomocí) najít skulinku ve spodním růžku hostující klece. Zasloužené vyrovnání Augsburg definitivně probudilo, ale jak už to tak bývá, čistých šancí se diváci příliš nedočkávali. Domácí hráli dobře, ale jako by jim chyběl cit pro klíčovou finální přihrávku.

Akcie slábnoucího Werderu poklesly ještě více poté, co byl za faul na Ostrzolka vyloučen po druhé žluté kartě Santiago García; to se psala druhá minuta nastavení první půle. Po změně stran pak domácí definitivně ovládli hřiště - hrálo se na jednu bránu, a tentokrát už přišly i šance. Tu první proměnil hned ve 49. minutě Altintop, který převzal míč od Hahna a perfektním volejem k zadní tyči nedal Wolfovi šanci. Třetí branka (55') pak definitivně dokreslila brémskou bezmoc: Schmitz přenechával míč svému brankáři, vzájemně se však nedohodli, čehož využil Hahn, balon ukradl a pohodlně doklepnul do prázdné brány.

Za tohoto stavu už bylo krajně nepravděpodobné, že by se Werderu ještě podařilo něco smysluplného vymyslet, a zápas tak logicky ztratil na tempu. Dominance Augsburgu dosáhla bodu, v níž měli domácí až sedmdesátiprocentní držení míče, zatímco hosté zcela rezignovali na nějaké ofenzivní pokusy. Po zbytek zápasu se nestalo už vlastně nic moc zajímavého.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele