30. kolo
20.04.2024 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Loïs Openda (© rbleipzig.com)

Heidenheim další elitní tým o body neobral, Lipsku vystřelil výhru pozdním gólem Openda

Hráči Lipska si ve 30. kole Bundesligy odvezli z Heidenheimu důležité tři body po výhře 2:1, a pojistili si tak čtvrtou příčku před dotírajícím Dortmundem. O vítězství Býků proti vzdorujícím domácím rozhodl až v 85. minutě Loïs Openda, který vstřelil už svou 23. branku v ročníku. Celek z Bádenska-Württemberska tak nakonec během krátké doby třetí celek z elitní čtyřky soutěže o body nepřipravil.

Lipsko se v posledních týdnech vybičovalo k velmi dobrým výkonům, což bylo kriticky důležité v boji o čtvrtou příčku v tabulce zajišťující účast v dalším ročníku Ligy mistrů. Na záda mu totiž dýchal Dortmund, jenž měl před tímto kolem shodný počet bodů a pouze o skóre byl pátý. Býci proto na hřišti Heidenheimu nesměli zaváhat, což zdaleka nebyl tak jednoduchý úkol. Domácí totiž před vlastním publikem naposledy porazili po skvostném obratu Bayern.

Heidenheim se málem přiblížil k další výhře již v osmé minutě, kdy si jeho nejlepší střelec Tim Kleindienst udělal za vápnem prostor ke střele, avšak z nesnadné pozice pálil pouze nad. Navzdory očekáváním se další průběh klání odehrával v režii důsledných defenziv obou celků, a k výraznějším příležitostem tak dlouho nedocházelo. Čekání na první gól prolomil až v samotném závěru první půle hostující Benjamin Šeško, jenž se ve vápně dostal po nepovedeném zákroku domácí obrany k míči a zblízka nedal brankáři Kevinu Müllerovi šanci.

Úspěšnější byl německý brankář zkraje druhého dějství, když se skvělým reflexem blýsknul proti pokusu belgického snajpra Opendy. Býci však postupně začínali přebírat otěže zápasu a jen s vypětím všech sil dokázal Müller ukořistit průnikovou přihrávku před dotírajícím mladíkem Xavim Simonsem. Domácí se o slovo přihlásili v 69. minutě, kdy se po standardní situaci nejlépe ve vápně zorientoval Nikola Doveden a hlavou srovnal stav zápasu. Odpovědět mohl záhy Openda, jehož střelu vytěsnil mimo tři tyče opět skvělý Müller. Průběh utkání se pokusil změnit i Kleindienst, jenž se po závaru ve vápně snažil o netradiční zakončení hrudí, pozorný byl však i Peter Gulacsi. Po samostatném úniku Mohameda Simakana z 85. minuty tak uzmul vedení na svojí stranu nejlepší střelec hostí Openda, jenž neměl problém uklidit míč do prázdné brány.

Lipsko tak v Heidenheimu uspělo a domů si odvezlo tři body. V příštím kole jej bude čekat klíčová bitva s Dortmundem, která je na programu 27. dubna. Nováček soutěže změří o den později síly s Darmstadtem.

Autor: Livesport.cz / Robert Dinter

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele