30. kolo
20.04.2024 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Fanoušek Darmstadtu (© AFP)

Darmstadt poprvé od října triumfoval a odvrátil jistotu pádu do nižší soutěže

Fotbalisté Darmstadtu zvítězili ve 30. kole Bundesligy v záchranářském souboji na hřišti Kolína 2:0, a přerušili tak hororovou sérii 22 ligových utkání bez výhry. Teoretickou šanci na setrvání v nejvyšší německé soutěži vystřelil Die Lilien v 57. minutě sváteční střelec Christoph Klarer, který po zmatcích po rohovém kopu propálil vše, co mu stálo v cestě. Na něj ještě v závěru druhým úspěšným zásahem navázal Oscar Vilhelmsson. Kolín naopak nevyužil šanci posunout se blíže alespoň pozici zaručující baráž, kterou momentálně drží Mohuč.

Jestli se Kozlové chtěli reálně vrátit do boje o setrvání v nejvyšší soutěži, nemohli si přát lepšího soupeře. Beznadějně poslední Darmstadt totiž od začátku kalendářního roku získal jen čtyři body za stejný počet remíz a jistě nedočkavě vyhlížel konec tragické sezony. Die Lilien dopláceli především na jasně nejhorší defenzivu celé Bundesligy, jenže Kolín měl pro změnu nejméně produktivní útok, a podruhé v řadě mu navíc vinou zranění scházel nejlepší střelec Davie Selke.

Absence vytáhlého útočníka byla znát hned od úvodního hvizdu, domácí sice s míčem na kopačkách určovali tempo hry, ale k vážnějšímu zakončení se nikdo neměl. V ochozech to pořádně zahučelo až po akci Farideho Alidoua. Ten se na hranici šestnáctky šikovně uvolnil a pohotově z otočky napálil míč skrz hradbu bránících těl do tyče. Na druhé straně se k odraženému balonu prodral Tim Skarke a tečovaným pokusem málem zaskočil Marvina Schwäbeho. Německý gólman si však nakonec s nastalou situací poradil na jedničku, když se v rychlosti dokázal přemístit k bližší tyči, kam střela směřovala.

Po změně stran tlak Kozlů lehce opadl a směrem dopředu se mohli realizovat hráči Darmstadtu. Po rohovém kopu se po zmatcích v pokutovém území nejlépe zorientoval Klarer a ranou mezi nohama Schwäbeho poslal svůj tým do překvapivého vedení. Pojistku mohl vzápětí přidat Mathias Honsak, který si nikým nehlídaný naskočil na povedený centr z pravé strany, nicméně hlavou netrefil ani prostor mezi třemi tyčemi. V nastaveném čase navýšil vedení hostí Vilhelmsson, jenž doklepl do odkryté sítě sraženou střelu Gerrita Holtmanna.

Kolín si tak s rozklíženým soupeřem neporadil a nezískal ani bod. Napravit si reputaci se pokusí 28. dubna proti Mohuči, Darmstadt se ve stejný den střetne s Heidenheimem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele