30. kolo
20.04.2024 18:30 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

Thomas Müller (© AFP)

Bayern předvedl po evropské bitvě s Arsenalem kanonádu na stadionu Unionu

Fotbalisté Bayernu deklasovali ve 30. kole Bundesligy Union Berlín na jeho hřišti jasně 5:1. Po rozpačitém úvodu probudil své spoluhráče z herní letargie tvrdou pumelicí Leon Goretzka, na jehož úvodní trefu ještě do poločasu navázal z přímého kopu Harry Kane, který se v této sezoně podílel v soutěžních utkáních již na 50 gólech. Druhá půle se poté nesla v duchu fotbalové exhibice, když se dvakrát prosadil matador bavorského celku Thomas Müller.

V minulém kole definitivně skončila dlouhá dominance Bayernu, jelikož Leverkusen poprvé v historii získal německý titul. Bavoři si ovšem zlepšili náladu v Lize mistrů, kde ve čtvrtfinále zdolali Arsenal, a zajistili si tak postup mezi čtyři nejlepší celky. Naopak Union se nenacházel v dobrém rozpoložení, neboť z předchozích sedmi ligových klání vyhrál jen jednou a od sestupového pásma jej dělily už jen tři body.

Úřadující německý mistr určoval podle očekávání tempo hry, nicméně na branku soupeře zakončoval v úvodu zápasu pouze Kane. Jeho pokus doprostřed branky byl však jen čistá formalita. Ve 29. minutě si nechal Müller projít přihrávku Mathysa Tela mezi nohama, z čehož těžil Goretzka, který i s přispěním břevna dopravil svou tvrdou ránu na místo určení. Na druhé straně se z hranice šestnáctky opřel do balonu Lucas Tousart a Manuel Neuer měl co dělat, aby jeho projektil vyrazil alespoň na roh. V nastaveném čase první půle se k exekuci přímého kopu postavil Kane a přesnou střelou k tyči nachytal pozdě reagujícího Frederika Rönnowa.

Krátce po příchodu ze šaten prokázal svůj přehled na place Eric Maxim Choupo-Moting, který milimetrově přesným centrem našel na zadní tyči nabíhajího Müllera, a ten placírkou usměrnil míč pod břevno. Hororový sobotní večer pro příznivce Die Eisernen ještě umocnil v 62. minutě Tel. Francouzský talent si počkal na pas Kanea a posléze se trefil přesně ke vzdálenější tyči. Ve fotbalové show nadále pokračoval Müller, jenž si naskočil na cetr ideálních parametrů z dílny Goretzky a hlavou navýšil svůj gólový účet. Ještě v nastaveném čase stihl připravit Neuera o čisté konto Yorbe Vertessen.

Bayern nakopnutý postupem v Lize mistrů tak uspěl i v Berlíně. V následujícím kole se 27. dubna střetne s Frankfurtem, Union se utká o den později s Gladbachem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele