LA LIGA - SOUHRN 16. KOLA

16.12.2003, 17:29
Aktuality
Real Madrid se udržel v čele tabulky po těsné výhře nad La Corunou. Druhá je Valencia, která vyhrála na Betisu. V Barcelonském derby létaly emoce a červené karty, Santander postavil najednou 4 hráče mimo Evropskou Unii a čeká ho disciplinární řízení.

Real Madrid - La Coruna 2:1
Real Madrid sice vyhrál důležitý zápas s La Coruňou, ale na vítězný gól musel přes svůj kvalitní výkon čekat až do závěrečných minut. Ovládl první půli, vytvořil si hodně střeleckých příležitostí, ale spíše ze střední a větší vzdálenosti a střely šli většinou nad. La Coruňa se soustředila pouze na obranu a její záměr jí téměř vyšel. Zahrozila jen pár brejky, ale byly nebezpečné. Po Scaloniho centru dal dokonce Luque gól, ale byl mu odmávám ofsajd. Valeron střílel z voleje sám před Cassilasem příliš nad. Gól střelou z hranice pokutového území nebyl uznán ani Helguerovi pro předchozí faul jednoho z hráčů Realu. Ronaldo i Raúl stříleli ve svých šancích jen slabě a Molina byl na místě. Ujala se až akce ze závěru prvního poločasu. Helguera našel dlouhým míčem na křídle Zidaneho, ten si míč postrčil dopředu okolo Manuela Pabla a přesnou přihrávkou našel ve vápně Ronalda, který už jen technicky doklepl míč okolo bezmocného Moliny. V průběhu druhé půle vystřídal hostující trenér Irureta na hrotu utopeného a zcela neškodného Tristána Pandianim a uruguayský útočník se mu prvním dotekem s míčem odvděčil vyrovnáním. Sergio mu poslal ze středu pole míč za obranu, ta se zcela rozestoupila, a tak měl Pandiani spoustu času na obstřelení Cassilase. Gól nabudil domácí k ještě větší aktivitě, hosté se opět stáhli do obrany. Velkou šanci spálil po hodině hry Ronaldo, a tak Madridské vysvobodil až pět minut před koncem Raúl. Naběhl si na centr Roberta Carlose a koníčkem se trefil přesně k tyči. Poslední šanci zhatil slabou střelou Minambres. V nastaveném čase vzpláli emoce mezi Scalonim a Beckhamem. Scaloni zbytečně dohrával souboj s anglickým kapitánem, Beckham však svou reakci ustál. Po skončení duelu se Scaloniho zastával ještě Duscher.

Espanyol - FC Barcelona 1:3
Barceloňané mohou pravděpodobně zapomenout na štastné a veselé prožití vánočních svátků. O to se jim postarali hráči a fanoušci Espanyolu a FC ve svém derby hraném v 16. kole španělské fotbalové ligy. Oba týmy dohrávali jen s brankáři a sedmi hráči v poli! Do branky FC se po dlouhé době postavil Rustu Recber, po 6 týdnech se po zranění objevil na hřišti Ronaldinho. Z prvního gólu se radoval Espanyol a zařídili ho bývalí hráči FC. Iván De la Pena zatočil trstný kop k Jordi Cruyffovi, ten přeskočil Cocuho a překonal Rustuho. Dlouho se ale fanoušci Espanyolu neradovali. Znovuzrozený Kluivert přihrál Ronaldinhovi a jeho střelu lehce nešťastně tečoval Soldevilla za záda bezmocného Toniho. Barca se chytila a dala ještě do přestávky další dva góly. Při druhém Gabri centroval, Kluivert hlavičkoval a trefil jednoho z obránců od něhož se míč odrazil za brankovou čáru. Při třetím neudržel gólman Toni centrovaný míč a ten mu spadl Kluivertovi k nohám. Holandský kanonýr dal svůj druhý gól v zápase. To už ale skalní fanoušci Espanyolu nevydrželi a začali vytrhávat sedačky a házet je na hrací plochu. Jiní pálili vlajky nebo se snažili prolomit plot a dostat se mezi hráče. Emoce vzpláli i na hřišti a za dohrání souboje s Reizigerem byl vyloučen De la Pena. Za Espanyol spálil dobrou šanci Lopo. Do druhé půle vlétl Espanyol jako uragán a po druhé žluté za fauly se šli do sprch zchladit i Marquéz s Quaresmou. Síly se záhy vyrovnali, když Soldevilla nakopl Gerarda. Velkou šanci zmařil Overmarsovi včasným vyběhnutím Toni. Účet červených karet ve vypjatém zápase dokončili Cocu s Lopem. Se skórem mohli ještě pohnout Luis Enrique či Oscar García na straně druhé.

Betis - Valencia 0:1
Valencia šetřila Baraju, atak dosatl na jeho místě šanci 18-letý Sissoko a vedl si velmi dobře. Brzký vlastní gól rozhodl o dělbě bodů. Po Jorge Lópezově centru si ho dal volejem Juanito, když byl tísněn Valencijskými útočníky. Betis se snažil vývoj utkání otočit, ale Valencia jej do moc šancí nepustila. Neuspěl Joaquín z trestného kopu, hlavičkující Rivas s Juanitem, ani na druhé straně svou střelou Aimar. V druhé půli si už Valencia cennou výhru pohlídala. Druhý gól mohl přidat bombou zdálky Albelda. S nakopávanými míči se Betis před brankou Valencie neprosadil.

Vigo - Atletico 2:2
Vigo po postupu v Lize Mistrů opět nezvládlo domácí soutež. Chvíli před koncem jim výhru vzal volejem Lequi. Celta byla po celý zápas jasně lepší, o výhru ji připravili hrubé chyby v obraně. První gól dal po rohu Rodriga hlavou úplně volný Simeone. Do přestávky stihl Luccin vyrovnat. Simeone zahrál před vápnem zbytečně rukou a Luccin z trestného kopu propálil zeď i zaskočeného Burgose. Do vedení dostal Vigo Miloševič. Jesuli utekl po pravé straně, poslal skvělý centr mezi obránce a brankáře a u míče byl první Miloševič, který ho uklidil do sítě. V dalších dvou šancích neuspěl Juanfran, a tak přišel trest z kopačky Lequiho. Ten oklamal dva obránce a z voleje propálil Cavallera.

Villareal - San Sebastian 2:0
San Sebastian sice postoupil v Lize Mistrů mezi nejlepších šestnáct, ve španělské lize je po prohře s Villarealem na sestupové příčce. Villareal se naopak propracoval mezi nejlepších šest. Domácí neponechali nic náhodě a poměrně záhy rozhodli o osudu zápasu. Belletti centroval, odražený míč se dostal k Riquelmemu a ten střelou z první propálil les nohou před ním. O chvíli později mohli hosté vyrovnat, když Belletti zahrál ve vápně rukou, ale Kovačevičovu penaltu Reina zlikvidoval. O druhý gól Villarealu se postarali Reina se Sonny Andersonem. Reina dlouhým výhozem poslal Andersona do brejku a ten se tváří v tvář Albertovi nemýlil. Další Andersonova střela z voleje šla nad. V druhé půli si našel dostatek prostoru před brankou domácích Karpin ale chybělo jen gólové zakončení. Nihatův pokus skvěle zachránil Reina. Na druhé straně střílel Arzo v dobré šanci nad.

Zaragoza - Albacete 0:1
Albacete poprvé v této sezoně vyhráli venku a vděčí za to gólu Mikela ze závěrečných fází zápasu. V první šanci byl domácí Villa, když pronikl pěkně obranou Albacete, ale jeho střela šla vedle. Proti Caniově střele zdálky skvěle zasáhl domácí gólman Almunia. Albacete mohli možná kopat penaltu, když Milito pravděpodobně fauloval Mikela, ale píšťalka sudího zůstala němá. Z dobré pozice mířil vedle hostující Iván Díaz. V druhé půli byla Zaragoza lepším týmem, ale gól vstřelili hosté. Po zaváhání obránců i brankáře se Parriho centr dostal až k Mikelovi, a ten vstřelil rozhodující gól.

Santander - Pamplona 0:0
Souboj dvou překvapení letošního ročníku skončil bezbrankovou remízou. Utkání spíše než pohlednou hrou se spoustou šancí na obou stranách upoutalo špatným střídáním Santanderu. na hřišti se totiž najednou objevili 4 hráči ze zemí mimo Evropskou Unii, a tak bude případ rešit disciplinární komise a mohla by rozhodnout o kontumační výhře Pamplony 3:0. Na hřišti byli Izraelci Afek s Benayounem, Brazilec Anderson a po hodině hry k nim přibyl ještě Uruguayec Mario Regueiro. V první šanci byl domácí Bodipo, když hlavičkoval z těžkého úhlu na branku Pamplony. Za hosty zahrozil Bakayoko, gól domácího Javi Guerrera nebyl uznán pro ofsajd.

Malaga - Mallorca 3:1
Mallorca nezačala špatně, ale první gól dali domácí. Dudův roh prodloužil Salva a pro Sanze už nebylo problémen doťuknout míč do sítě. Malaga přitlačila Mallorku na vlastní polovinu, ostrované hrozili jen z brejků a po půlhodině se dočkali vyrovnání. Raúl Martín utekl po pravé straně, přihrál Eto´ovi, který se zbavil svého strážce a překonal Calatayuda. Za Malagu měl dvě šance Colsa. První skončila v zámezí, druhá byla sražena na rohový kop. V druhé půli fauloval ve vápně Sanz Correu, ale Eto´ovu penaltu Calatayud v pohodě zneškodnil. Gólman Malagy vychytal Eto´oa i v další šanci, když Kamerunec stanul tváří v tvář brankáři a trefil ho jen do nohy. Za neproměněné šance hosté draze zaplatili. Po Canabalově centru skóroval Duda, třetí gól přidal Salva z penalty.

Valladolid - Murcia 0:0
Murcia sice získala bod ve Valladolidu, ale na jejím špatném postavením v ligové tabulce se nic nezměnilo. Nevyhrála už v 10 zápasech po sobě. V první šanci byl po přihrávce Karanky hostující Richi, ale Bizzarri si s jeho šancí věděl rady. N adruhé straně zblokoval na poslední chvíli Loeschbor slibnou střelu Makukuly. Netrefil se ani Murcijský Luis García z trestného kopu. Proti skvělé střela Oscara skvěle zasáhl Juanmi. Hlavička Makukuly šla nad. Hosté byli v první půli lepší, leč gólu se nedočkali. V druhé půli fotbal umřel, a tak se diváci gólu nedočkali.

Bilbao - FC Sevilla 2:1
Sevilla potvrdila lepšící se formu a ujala se v Bilbau vedení už v první minutě, i když poněkud se štěstím. Javi Navarro zkoušel najít na hrotu Baptistu, ale jeho centr se snášel ke Gurpegimu. Ten však hrubě chyboval, když míč odhlavičkoval jen do Baptisty, aten krásnou technickou střelou překonal Aranzubíu. O chvíli později mohlo možná Bilbao kopat penaltu po zákroku na Urzaíze, ale ten si to brzy vynahradil. Yeste centroval, Tikova hlavička byla zblokována, ale jen k Urzaízovi, který už měl zblízka lehkou pozici. Záhy Bilbao vedlo. Centr Del Horna si pokryl Yeste, posunul si míč kolem Pabla Alfara a z úhlu překonal špatně postaveného Estebana. Hra poté spadla do průměru, bojovalo se o střed hřiště. Největší problémy dělal hostům Etxeberría, Sevillský Reyes byl důsledné hlídán. Vyrovnat mohl Baptista, ale jeho trestný kop se odrazil od tyče. V dalších šancích neuspěli Tiko ani Darío Silva.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Merenguesi - jestli se dostaneš až sem tak tě vyzývám na souboj v tiplize ve španělsku! přihlaš se! Snad budeme ve stejný skupině v druhý lize...

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt nevím, zač chtějí Davida potrestat. Kdyby takto Scaloni vyjel na Zidana, tak by snad doteď ležel v nemocnici. Tvoji výzvu Vinci přijímám, ale moc si od toho raději neslibuj, já už se sázením raději skončil.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem taky nikdy pořádně nic nevyhrál, ani do blbý 1. španělský tipligy na eurofotbal.comu jsem se nedostal...:-)

! Jde jenom o prestiž, tak proč by ne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se těším!

Reagovat
smazaný uživatel

Je to ale taky o nervy! nejvíc se mi vysmívaj Mallorka, San Sebastian, Betis a FC Sevilla! vždycky hrajou opačně než jsem tipnul :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele