22. kolo
28.01.2018 15:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Neapol doma porazila Bolognu a je opět první

Neapol si pod Vesuvem poradila se svým soupeřem, kterým byla Bologna, a odpověděla tím na včerejší vítězství Juventusu Turín. Přetahovaná tak směle pokračuje a Neapole si vzala zpět první místo. Ačkoli Neapol od první minuty prohrávala po brance Palacia, dvěma góly se o otočení výsledku postaral Dries Mertens.

Neapol měla před sebou velmi náročný úkol - odpovědět na včerejší výhru Juventusu Turín a nepodlehnout tlaku, pod který ji Stará dáma dostala. Trenér Maurizio Sarri dobře věděl, že Bologna nebude jednoduchým soupeřem, takže postavil co možná nejsilnější sestavu. Od začátku nastoupili Allan, Jorginho, Hamšík, Mertens nebo Reina s Koulibalym a Insignem.

Bologna se spoléhala na dobrou obranu a nemnoho šancí, které jí Neapol nabídla. Zužitkovat je měli především Palacio, Di Francesco, Verdi nebo Pulgar. Jeden takový rychlý brejk Neapol propásla hned v úvodu. Sotva hra začala, dopředu se pustili Verdi s Di Francescem a Palaciem. Syn trenéra AS Řím naservíroval míč do vápna na zkušeného zakončovatele Palacia, který si se svou situací věděl rady moc dobře a překonal Reinu - 1:0.

To nebyl zrovna vývoj, který by Neapol očekávala, což ji dost zmátlo. Do karet jí ale hrál fakt, že už ve čtvrté minutě se zranil Simone Verdi a musel být střídán. Citelného oslabení pak Partenopei využili i s pomocí štěstí. V páté minutě totiž dlouhý balon z kraje hřiště přeletěl brankáře Miranteho a Ibrahima Mbaye jej ve snaze odkopnout mimo poslal do vlastní brány - 1:1.

Teď už se Neapoli hrálo mnohem snadněji a lépe. Od té chvíle Neapol stále více tlačila a snažila se. José Callejón po pěkné přihrávce zůstal osamocen před brankářem, jenže mířil prachbídně. O pár minut později se do zakončení dostal záložník Allan, který své zakončení příliš uspěchal. Ačkoli měl dost času, pokoušel se pálit z voleje.

V sedmadvacáté minutě se do dalšího brejku dostal Rodrigo Palacio, který možná nepatří k nejrychlejším, ale zkušeností má plno. Problém spočíval v tom, že jej nikdo ze spoluhráčů nepodporoval, takže se k němu obránci Partenopei stačili včas vrátit. Palacio tak střílel pod tlakem a nepřesně, což Reinovi vůbec nevadilo.

O chvíli později se Callejón pokoušel projít ve vápně přes obránce Adama Masinu, který jej ale fauloval. Sudí chvíli váhal a radil se s videem, to mu však potvrdilo jasný verdikt - penalta. K ní se postavil Dries Mertens a přesnou ranou strhl vedení na stranu domácích!

První půli zakončil nepřesnou ranou z dálky Blerim Džemaili a po změně stran jsme na přesnější zakončení taktéž chvíli čekali. V 59. minutě ale Neapol konečně naplno předvedla své umění a navýšila své vedení. A to vše díky Driesu Mertensovi, který dostal balon za vápnem, proběhl s ním přes obránce a nádhernou ranou obstřelil všechny před sebou včetně Miranteho. Ten se jen ohlédl, jak míř zaplul k tyči - 3:1 pro domácí!

Hosté se ale nevzdávali. Džemaili střílel hezky z dálky, avšak pouze do náruče připraveného Reiny. Rodrigo Palacio se málem dostal sám před Reinu, jenže na poslední chvíli pokazil zpracování. Antonio Mirante měl ještě nějakou práci, o kterou se mu postaral například střídající Amadou Diawara, ale poradil si. Stejně jako Pepe Reina na opačné straně proti ráně Adama Masiny. Bologna padá, Neapol opět první.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele