33. kolo
21.04.2024 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Cristian Kouamé (© AFP)

Barák završil turbulentní týden vítězně. Fiorentinu dovedl k triumfu v Salernu Kouamé

Hráči Fiorentiny vyhráli ve 33. kole Serie A na hřišti Salernitany 2:0. V základní sestavě hostů se na hrotu objevil Antonín Barák, jenž v uplynulém týdnu pomohl Fialkám vyřadit z Konferenční ligy Plzeň, během odvetného duelu s Viktorií mu však byl vykraden dům. O vyloupení stadionu v Kampánii se ale nakonec zasloužil jeho spoluhráč Christian Kouamé, na jehož hlavičku z 80. minuty Granata odpovědět nedokázala. Český reprezentant odehrál 87 minut, a přispěl tak k vítězství svého týmu.

Výkony Fiorentiny v Konferenční lize a Serii A byly jako nebe a dudy. Zatímco na evropské půdě se mohly Fialky po vydřeném postupu přes Plzeň těšit na druhou semifinálovou účast za sebou, v domácí soutěži čekaly na tříbodový zisk od konce února. Ideální příležitost k přerušení série pěti ligových nezdarů měly na půdě Salernitany. Ta totiž v celém ročníku zvítězila jen dvakrát a směřovala k jasnému sestupu.

Dle předpokladů byli hosté od úvodních minut aktivnější a po většinu času drželi míč na svých kopačkách. Dokázali se kombinační hrou dostat do nadějných pozic, trápili se ovšem v předfinální fázi, a tak brankář soupeře neměl příliš práce. Největší příležitost prvního poločasu přišla ve 42. minutě, kdy skvělý výběr místa předvedl Jonathan Ikoné, když se dostal uvnitř vápna k odraženému míči, jenže svůj střelecký pokus vyslal kousek od pravé tyče.

Záhy po změně stran zahodil Riccardo Sottil obrovskou příležitost, když si skvěle zaběhl za obranu soupeře a upaloval sám na domácího gólmana. Útočník Fialek proti dobře vyběhnutému Guillermu Ochoovi zvolil razanci doprostřed brány, se kterou si mexický reprezentant zkušeně poradil. Až v 80. minutě dokázala Fiorentina překonat zodpovědně hrající defenzivu soupeře. Vítězství svému týmu zajistil povedenou hlavičkou Kouamé, když si na zadní tyči vyskočil nejvýše a uklidil míč do sítě. V nastavení utkání už zlomené domácí hráče po odrazu ve vápně překonal bez problému Ikoné.

Fiorentina tak v Salernu zvítězila a přiblížila se pohárovým příčkám. V dalším kole přivítá 28. dubna Sassuolo, Granatu čeká tentýž den výjezd na stadion Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele