33. kolo
21.04.2024 12:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Sudí promlouvá k Piccolimu (vlevo) (© AFP)

Sassuolo darovalo Vlkům z Lecce ledabylým vstupem do zápasu nečekanou kořist

Fotbalisté Lecce si připsali druhou venkovní výhru v sezoně, když zvítězili na hřišti Sassuola 3:0. Týmu z jihu Itálie stačilo k vytvoření klíčového náskoku pouhých 15 minut, během nichž se střelecky prosadili Valentin Gendrey a Patrick Dorgu. Neroverdi tak kvůli hrozivému startu nevyužili na první pohled přívětivého soupeře a po pátém střetnutí bez tříbodového zisku v řadě zůstávají v tabulce na předposlední příčce. V dalším zápase navíc budou postrádat pilíř svých ofenzivních řad, jelikož Armand Laurienté obdržel ještě v úvodní půli pátou žlutou kartu v ročníku.

Úvodní duel nedělního programu italské nejvyšší soutěže byl opět klíčovým pro domácí Sassuolo. Neroverdi se stále nemohli vyhrabat z herní krize, která je dostala až do sestupového pásma. V posledním kole hned dvakrát vedli o dva góly proti AC Milán, nakonec však získali již potřetí v řadě pouze bod. Tentokrát je čekal papírově slabší soupeř z Lecce, jenž z předchozích 10 klání vyhrál jen třikrát.

Nelichotivá venkovní statistika se na Giallorossi vůbec neprojevila. První příležitost ke skórování měl stoper Alexis Blin, když v šesté minutě tvrdě hlavičkoval těsně nad bránu Andrey Consigliho. Gólová radost poprvé přišla v 11. minutě, kdy se hlavou prosadil Gendrey po centru z přímého kopu Rémiho Oudina. Hráči Lecce neusnuli na vavřínech a o čtyři minuty později přidali druhou trefu. Antonio Gallo rozjel po levém křídle útočnou akci a přízemním centrem do vápna našel osamoceného Dorgua, který uklidil míč do levé části brány. Sassuolo se následně opticky zvedlo, snížení se však domácí příznivci do konce první půle nedočkali.

Neroverdi nevstoupili ani do druhého poločasu tak, jak by si přáli a v 61. minutě prohrávali už o tři branky. Nikola Krstovič našel průnikovou přihrávkou ze středu pole nabíhajícího Roberta Piccoliho, který dokázal pláchnout dotírajícím obráncům a v situaci jeden na jednoho překonal Consigliho střelou doprostřed brány. O pět minut později mohl italský útočník ještě prohloubit debakl domácích ranou z hranice šestnáctky, brankář Sassuola však tentokrát svůj tým podržel.

Sassuolo tak v boji o záchranu opět zaváhalo a doma nezískalo ani bod. Oba celky odehrají další zápas 28. dubna. Neroverdi svedou bitvu s Fiorentinou, Giallorossi se utkají s Monzou.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele