23. kolo
04.02.2024 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Alejandro Garnacho (© AFP)

Red Devils vzdali hold legendám, oslavence Höjlunda doplnil na střelecké listině Garnacho

Manchester United porazil ve 23. kole West Ham 3:0. Zápas, jemuž předcházela vzpomínková ceremonie na bývalé hráče Red Devils, kteří zahynuli při leteckém neštěstí před 66 roky, rozhodl vítěznou trefou Rasmus Höjlund, na něhož po změně stran navázal dvougólový Alejandro Garnacho. Dánský útočník si tak nadělil příjemný dárek ke svým 21. narozeninám, když se navíc stal nejmladším hráčem, jenž se v dresu týmu z Manchesteru prosadil ve čtyřech ligových utkáních po sobě. Za Londýňany odehráli 72 minut Vladimír Coufal a Tomáš Souček, který byl dvakrát blízko vstřelenému gólu.

"Rudí ďáblové" zvládli bláznivé utkání ve Wolverhamptonu, jejich kouč Erik ten Hag měl ale ke spokojenosti daleko. Jeho svěřenci totiž během zápasu prohospodařili dvougólový náskok a zachránit je musel v sedmé minutě nastavení mladík Kobbie Mainoo. V ideálním rozpoložení se nenacházel ani jejich soupeř, jenž třikrát po sobě remizoval s hůře postavenými celky v tabulce.

První obrovskou šanci si vytvořili hosté, když po rohu hlavičkoval Souček. Tečovaný pokus českého záložníka ale zlikvidoval André Onana. V 15. minutě se musel činit i Alphonse Areola, který vyrazil nad břevno dalekonosnou střelu Bruna Fernandese. West Ham poté znovu zahrozil ranou z kopačky Součka, jeho dobře mířené zakončení po přesném centru Coufala ale tečoval vedle brány Harry Maguire.

Skóre tak otevřel na druhé straně Höjlund. Dánský forvard obdržel pas na osu hřiště a po krátkém driblingu poslal míč nechytatelně k levé tyči. Höjlund mohl svému celku před odchodem do šaten zařídit dvoubrankové vedení, z úhlu ale nezamířil přesně.

Do druhé půle se postavil mezi tři tyče Londýňanů Lukasz Fabiaňski, který už ve 49. minutě vytahoval balon ze své sítě. Poté, co domácí přežili zahozenou šanci Emersona, vyrazil na zteč Garnacho, jehož pokusu pomohl za záda zkušeného Poláka zásah bránícího Nayefe Aguerda.

West Ham mohl snížit v 69. minutě, kdy Jarrod Bowen běžel vstříc Onanovi, v momentě zakončení pod něj ovšem padl skluzující Diogo Dalot, jenž čistým způsobem uhasil nebezpečí. S blížícím se závěrem duelu Kladiváři zvyšovali své útočné snahy, které otevíraly okénka v jejich defenzivě. Toho využil z brejku Garnacho, jenž po skvělé práci Scotta McTominaye umístil svoji střelu přesně na zadní tyč.

Manchester tedy dotáhl utkání do zdárného konce a přeskočil svého soka v tabulce. Příštím soupeřem Rudých ďáblů bude 11. února Aston Villa, zatímco West Ham ve stejný den přivítá v městském derby Arsenal.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (2)

Přidat komentář
forrest

Tak po 4 letech se vydávám zpět na Old Trafford podpořit naše borce v této nelehké sezóně.

TIP:

3:2 (Hojlund, Fernandes, Casemiro - Souček 2x)

Reagovat
OnlyWHU

Slušnej ranec...

Přestože jsme hráli o dost líp, než minule, i tak to bylo málo. Jako by Moyes vyslyšel dlouhý zástup jeho kritiků a splnil jim přání: raději prohrát po odvážnější hře, než neprohrát po obvyklým zanďouru.

Je nezbytný si přiznat, že jsme z formy jako tým, což se týká i některých našich opor (za všechny Bowen). Do hry máme jen pár náhradníků a na hráče ze základu vcelku nikdo netlačí.

Na to, co bychom i mohli hrát, je nezbytný doplnit kádr podobně jako vloni v létě (cca kvalitních 5 hráčů). To, že jsme tak neučinili v posledním okně, nás bude stát dobrý umístění na konci PL a asi i v ev. poháru.

C. Phillips nám v nejbližší době moc nepomůže.

Teď na nažhavený Arsenal,,,, Tak COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele