32. kolo
09.04.2017 14:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Sunderland AFC - Manchester United 0:3

Tak tentokrát žádná remíza. Manchester United splnil povinnost a na půdě posledního Sunderlandu bez větších potíží zvítězil 3:0. Rudí ďáblové položili základ svého triumfu v prvním poločase, kdy nejprve vstřelil úvodní gól zápasu Zlatan Ibrahimovič a krátce poté uviděl červenou kartu domácí Sebastian Larsson. Oslabení Black Cats pak ve druhém dějství inkasovali ještě dvakrát. Sunderland je tak zase o něco blíže sestupu a jeho smutná série bez vstřelené branky pokračuje.

Sunderland dokázal držet krok s favorizovaným Manchesterem rovnou půlhodinu, do té doby se sice spíše bránil, ale ofenzivní hvězdy hostů držel na uzdě. Mourinhova parta toho na Stadium of Lights opravdu moc nepředvedla, vlastně teprve až ve 29.minutě vystrašil domácí fandy technickou střelou Lingard a co se nepovedlo jemu, to zvládl o minutu později zbožňovaný Zlatan Ibrahimovič. Na jeho přesně umístěnou ránu Pickford prostě nedosáhl.

A populární Ibra byl při chuti a za chvíli připravil šanci pro Fellainiho, toho však odzbrojil asi nejlepší hráč domácích Oviedo. Závěr prvního poločasu byl pro Černé kočky přelomový, nejprve Anichebe po efektivní otočce kolem Baillyho donutil k zákroku Romera, čímž odmítl vyrovnání a za další tři minuty přišel o Sebastiana Larssona. Ten šel ve středu pole dost nešikovně do souboje s Herrerou a sudí vytáhl z kapsičky rovnou červenou kartu! Rozhodnutí arbitra Pawsona bylo dost kontroverzní a zákrok Larssona by možná snesl spíše žluté ohodnocení, ovšem Pawson se rozhodl tak, jak rozhodl a Sunderlandu nastaly krušné časy.

Manchester se rozhodl nic neprotahovat a hned po změně stran zvýšil na 2:0. Mikhitaryan dostal ve vápně prostor i čas a křižnou ranou dodal řadám United potřebný klid. Druhá branka Rudých ďáblů utkání paradoxně uškodila, protože hosté se za dalšími góly rozhodně nehnali a spíše šetřili síly. Podle průběhu zápasu bylo jasné, že Sunderland na body nedosáhne, měl však ještě jiné přání a to ukončit střelecký půst. Blízko byl po přihrávce N'Donga zkušený útočník Defoe, ale bohužel pro Cats si nesrovnal mířidla a balón poslal hodně nad.

United se dočkali ještě jednoho zásahu v poslední minutě a hádejte kdo v něm měl prsty. Zlatan Ibrahimovič připravil přesnou přihrávkou gól pro generačně mladšího Marcuse Rashforda, který tak uzavřel brankový účet utkání.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
diastan

Poslední šance se zas zachránit

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Rezan

Tohle je nefér. Minule mě tak dopálili, že jsem se nekoukal a oni zrovna vystřelili na bránu. Se budu dívat ve čtvrtek a to bude zase haluz.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele