10. kolo
29.10.2016 13:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Arsenal na Sunderlandu spasil střídající Giroud

Dominantní první půle favorizovaného Arsenalu stačila na Stadium of Light pouze k jednobrankovému vedení, které v pětašedesáté minutě umazal proměněným pokutovým kopem Jermain Defoe. Pak se ovšem ke slovu dostal uzdravený Olivier Giroud, jenž po nástupu na hřiště přetavil své první dva doteky s míčem ve dva góly a s přispěním Alexise Sáncheze tak zařídil Arsenalu pohodlné vítězství 4:1, díky němuž jdou Kanonýři do čela Premier league.

Hostům chyběli vedle záložního dua Xhaka - Cazorla také Theo Walcott či Nacho Monreal, ovšem alespoň na lavičce náhradníků se objevil vedle Oliviera Girouda také Aaron Ramsey, jenž v letošní sezoně doposud nastoupil pouze v prvním kole proti Liverpoolu. Walcottův náhradník Alex Oxlade-Chamberlain si připsal první střelecký pokus zápasu, když jej centrem vybídl k zakončení Hector Bellerín, ovšem brankář Jordan Pickford si s následnou hlavičkou poradil.

V devatenácté minutě už byl anglický křídelník ve svých ofenzivních snahách úspěšnější, neboť se mu podařilo uvolnit na pravé straně a odcentrovat do šestnáctky, kde zaváhání stopera Koného potrestal Alexis Sánchez a perfektní hlavičkou uklidil míč do sítě. Odpověď doposud matného Sunderlandu na sebe nenechala dlouho čekat, jenže přímý kop van Aanholta skončil těsně vedla a gól Defoa ze čtyřiadvacáté minuty nebyl správně uznán kvůli postavení mimo hru.

Zbytek první půle se již sice odehrával z valné většiny na polovině Sunderlandu, avšak Arsenalu se navzdory výrazné převaze nedařilo nabyté vedení navýšit. V obrovské šanci se ocitl Mesut Özil, jenž pláchl obraně soupeře a pokoušel se přehodit vyběhnuvšího Pickforda, jenže svůj oblouček neposlal dostatečně vysoko. Defenzivní stabilitě domácích neprospělo ani předčasné stažení zraněného kapitána Johna O’Sheie, jehož nahradil Papy Djilobodji. Do kabin se ovšem tak jako tak odcházelo za stavu 1:0 pro hosty.

Po změně stran se domácí přece jen začali více dostávat k míči, ovšem zároveň tak otevírali zadní vrátka, do nichž pravidelně zkoušeli pronikat rychlonozí hráči Arsenalu. V jednom takovém samostatném úniku se ocitl Alex Oxlade-Chamberlain, ovšem své zakončení uspěchal a Pickford nemusel vůbec zasahovat. A tak zničehonic přišel trest. Chybu Shkodrana Mustafiho využil Duncan Watmore, jemuž zahradil cestu Petr Čech a rozhodčí Martin Atkinson bez váhání udělil domácím výhodu pokutového kopu. K jeho zahrání se postavil Jermain Defoe a s přehledem vyrovnal.

Slova se tak musel znovu ujmout Arsenal, jemuž v honbě za vítězstvím přišel vypomoci i uzdravený Olivier Giroud. A právě francouzský útočník hned ze svého prvního dotyku v zápase vrátil Arsenalu vedení, když pohotovou ranou z voleje uklidil do sítě přízemní centr Gibbse. Krátkodobé nadšení domácích rázem opadlo a Kanonýři naopak pokračovali i po znovunabytí vedení v drtivém tlaku, který jim přinesl i pojišťovací třetí gól. Jeho autorem byl znovu Giroud, jehož našel na přední tyči z rohového kopu Mesut Özil, a hlavička vytáhlého forvarda přeletěla i marně se natahujícího Pickforda. Giroud tak přetavil své první dva dotyky s míčem ve dva góly.

Než se Sunderland stihl oklepat z šoku, svítilo na světelné tabuli dokonce skóre 4:1. Kieran Gibbs sice jen napálil Pickfordovu pravou tyč, ovšem odražený míč se s přispěním střídajícího Ramseyho dostal k nohám Alexise, jenž zachoval chladnou hlavu a z bezprostřední blízkosti si připsal svůj druhý zásah odpoledne. Závěr utkání se již dohrával před řídnoucími tribunami v exhibičním tempu a Arsenal tak nakonec ukořistil zasloužené vítězství a posun na první místo v tabulce.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (14)

Přidat komentář
Infernoqt

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pospovič

1:0

Reagovat
Ragnar Lothbrok

You wish

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Ragnar Lothbrok

1 - 3

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele