3. kolo
27.08.2016 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Southampton FC - Sunderland AFC 1:1

Utkání na Stadium of Light mnoho fotbalové krásy nepřineslo a koneckonců také skončilo spravedlivou dělbou bodů. Oba celky tak stále čekají na první výhru v nové sezóně.

Už 11. minutě se poprvé musel vytáhnout debutant v brance hostí, Jordan Pickford. To když se mu podařilo vytáhnout přízemní projektil Charlieho Austina. I v následujících minutách to byl spíše domácí tým, který měl více ze hry a diktoval tempo hry.

Postupem času se ovšem miska vah postupně překlápěla na stranu hostů. Další šance přišla až v 25. minutě, kdy se do velké příležitosti propracoval Sunderland. Po rohovém kopu se totiž k zakončení na malém vápně dostal Lamine Kone, který ale v šanci trestuhodně selhal a svou hlavičku poslal vedle.

Dalšího vzrušení se již fanoušci v prvním poločase nedočkali, za zmínku tak stojí převážně precizní výkon stoperské dvojice hostí ve složení Lamine Kone - Papi Djilobodji.

Kdo čekal ve druhé půli nějaké razantní zlepšení atraktivity zápasu, ten musel být zklamán. Pravdou je, že další akci, která by stála za nějakou tu zmínku, najdeme až dvacet minut před koncem. To si Redmond v rychlostním souboji poradil s Djilobodjim, jenže jeho slabá střela nakonec Pickfordovi mnoho vrásek na čele nenadělala.

V 78. minutě pak přišel blesk z čistého nebe - po přízemním centru do pokutového území totiž Fonte podrazil Jermaine Defoa, a tak se proti domácím kopala penalta. Té se ujal sám faulovaný a ze značky pokutového kopu poslal míč do horního rohu branky.

Když už to tedy vypadalo, že si Sunderland na své konto připíše konečně srpnovou výhru, spáchal hrubou chybu hráč, kterému by to nezaujatí fanoušci přáli asi nejméně - totiž debutant Jordan Pickford. Tomu totiž pod tělem proklouzla přízemní střela Jaye Rodrigueze z 22 metrů, což znamenalo laciné vyrovnání.

V samém závěru si domácí mohli zajistit všechny tři body - krásný přímý kop Targetta totiž jen těsně minul branku Sunderlandu. A protože nastavení již nic zajímavého nepřineslo, rozešly se oba celky smírně 1:1

Autor: Víťa Srp

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
Assassin11

2:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
Kuba94

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele