18. kolo
26.12.2016 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal se proti WBA dlouho trápil, až v závěru jej spasil Giroud

Dlouho se zdálo, že Arsenal prodlouží své trápení z posledních týdnů, když po dvou prohrách v řadě na domácí půdě neúspěšně zdolával obranný val West Bromwiche Albion. Výtečný defenzivní výkon Baggies, umocněný několika špičkovými zákroky brankáře Bena Fostera, ale nakonec přece jen hostům na body nestačil. Čtyři minuty před koncem totiž špičkovou hlavičkou skóroval Olivier Giroud a udržel svůj tým na bezpečnou vzdálenost před dotírajícími soupeři.

Utkání započalo očekávaným tlakem Arsenalu, který soupeře dlouhé minuty nepouštěl k míči a přišpendlil jej na vlastní polovinu. Přesně s tím však hráči pod vedením Tonyho Pulise počítali, jako jeden muž organizovaně zhušťovali prostor před brankou a v defenzivní formaci až se šestičlennou obrannou linií pouštěli favorizovaného protivníka pouze k nepovedeným střelám zdálky. Brankář Ben Foster se k prvnímu zákroku odpoledne dostal až po půlhodině hry, kdy jej rovněž zpoza šestnáctky jen lehce prověřil Alexis Sánchez. První půle tak k frustraci domácích skončila bez branek.

Po změně stran zařadil Arsenal vyšší rychlostní stupeň a málem se dočkal brzké odměny v podobě průlomu skóre. Přízemní střelu Iwobiho však dokázal Foster vyrazit a chaos v pokutovém území po následném rohovém kopu přetavil Alexis Sánchez smolně jen v orazítkování Fosterovy levé tyče. Aktivní chilský útočník pak v šestapadesáté minutě svedl s brankářem West Bromwiche další souboj, jenže i tentokrát z něj vzešel vítězně anglický gólman, který Alexisovu pumelici dokázal konečky prstů vytěsnit nad břevno.

Fosterův prvotřídní výkon pokračoval i s příchodem odehrané hodiny, kdy si na reprezentantu Albionu vylámal zuby pro změnu Olivier Giroud. Pak ale tlak Arsenalu přece jen poněkud opadl a v sedmdesáté minutě mohl po sérii rohových kopů dokonce šokovat Emirates Stadium Claudio Yacob, k němuž propadl míč na zadní tyči. Středopolař hostí však ránu z halfvoleje do odkryté brány neukočíroval a vysoko přestřelil.

S příchodem závěrečné patnáctiminutovky Kanonýři pozměnili svou útočnou snahu a místo útočení středem hřiště začali posílat do šestnáctky Baggies podstatně více centrů. Na přízemní pas střídajícího Lucase ještě Olivier Giroud těsně nedosáhl, avšak francouzský útočník se nakonec přece jen odměnil Arsenu Wengerovi za důvěru nastoupit v základní sestavě a odehrát celých devadesát minut. Čtyři minuty před koncem totiž Giroud obstál v hlavičkovém souboji s Garethem McAuleym a perfektní hlavičkou usměrnil centr Mesuta Özila mimo dosah natahujícího se Fostera.

V samém závěru ještě zbyl čas na několik dalších zákroků výtečného Fostera, jenž hned dvakrát zkazil radost Aaronu Ramseymu, avšak na rozdělení bodů se již nic nezměnilo. Arsenal zvítězil 1:0, což po dvou prohrách za sebou potřeboval v boji na špici tabulky jako sůl. Hosté musí po kvalitním obranném výkonu cítit značné zklamání, ovšem i nadále zůstávají na slibném devátém místě.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Přestože pan taktik postaví určitě ty samý vemena jako v posledních 2 zápasech, tak tohle by jsme měli zvládnout. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Zajda

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele