25. kolo
11.02.2017 13:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal díky dvěma trefám Alexise porazil Hull a zastavil šňůru porážek

Hull City přijížděl na Emirates Stadium s nečekanou výhrou proti Liverpoolu v zádech a nabyté sebevědomí přetavil do dalšího kvalitního výkonu. Ani ten však nakonec na další body do boje o záchranu nestačil, neboť dva momenty spjaté s hraním rukou rozhodly o vítězství favorizovaného Arsenalu 2:0. Oba zásahy Kanonýrů zařídil jejich nejlepší střelec Alexis Sánchez, jenž tak se sedmnácti trefami na kontě poskočil do čela tabulky střelců.

Pošmournému londýnskému odpoledni navzdory začalo utkání na Emirates Stadium pěkně zhurta. Zvláště úvodní čtvrthodina totiž nabídla strhující podívanou, během níž se hosté vůbec neostýchali vyrážet ve vysokém počtu hráčů do přímočarých útoků a málem se jim to také záhy vyplatilo. Fantastický průnik Lazara Markoviće z hloubi vlastní poloviny hřiště až do šestnáctky Arsenalu vyústil v přízemní centr před odkrytou bránu, na nějž však číhající Oumar Niasse těsně nedosáhl.

Odpověď Arsenalu na sebe nenechala dlouho čekat, jenže obrovské šance Héctora Bellerína s Alexisem Sánchezem ztroskotaly na mizerném zakončení a stejně si po dvaceti minutách počínal také Mesut Özil. Přesto dominance domácích nabírala s postupem první půle na obrátkách a zdálo se, že kýžený průlom skóre je jen otázkou času. A také že ano - po třiatřiceti minutách přinesl soustavný tlak domácích závar v šestnáctce Hullu, jehož využil Alexis Sánchez a odražený míč se mu šťastně zblízka odrazil od ruky za brankovou čáru. Protesty hráčů Hullu se u sudího Clattenburga nesetkaly s pochopením a favorit tak o přestávce vedl 1:0.

Také do druhé půle naskočili hosté po hlavě a podrobili kromě ofenzivní aktivity svého soupeře také fyzickým poměřením sil. Následovala tak série žlutých karet na obou stranách, přičemž ta pro Kierana Gibbse se zdála být ještě milostivou, neboť levý bek Arsenalu fauloval unikajícího Markoviće, který by jinak směřoval sám vstříc brance Petra Čecha. S přibývajícím počtem faulů a rozmíšek mezi hráči ale naopak ubývalo šancí, a tak i s blížícím se závěrem zápasu přetrvávalo těsné vedení Arsenalu.

Drama tak přetrvávalo až do poslední devadesáté minuty, kdy se Hullu nepovedlo vyrovnat ani po několika standardních situacích a Arsenal naopak vyrazil do rychlého protiútoku, na jehož konci stanul střídající Lucas Pérez, jehož gólovou hlavičku zastavil rukou Sam Clucas a po právu uviděl červenou kartu. Následnou penaltu Alexis Sánchez bezpečně proměnil, a kromě zajištění vítězství pro svůj tým se také sedmnáctým zásahem sezony vyšvihl do čela tabulky střelců. Arsenal tedy zvítězil 2:0 a ukončil černou sérii dvou porážek za sebou, ovšem tento triumf se proti oživenému Hullu vůbec nerodil lehce.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (19)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal po 24 kolech na svém místě, tak snad tam zůstanou i nadále

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Neboj, slepice budou taky nakonec na tom svym.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako vždy klasicky za Arsenal... stejně jako posledních 21 sezón

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Wanker: Judge in May

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
forrest

1:2 a pojdme pred Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
HullCity

My prostě nemohli prohrát normálně...domácím uznají branku rukou,nevyloučí jejich hráče,my samozřejmě neproměníme své šance a v závěru pro jistotu 3 bodů pro favorita si necháme hloupě vyloučit hráče a ještě dostat gól z penalty!!Jako výkon opět skvělý,ale doufám,že tohle hráče před veledůležitou bitvou proti Burnley nijak nepoznamená.

Reagovat
justcall

pravda, dnes Arsenalu pomohl rozhodčí

Reagovat
freewill

Těch chyb rozhodčích ve prospěch Arsenalu je už neúnosně moc: jasný gol Sancheze rukou, jasná červená pro Gibbse ... a Clattenburg je v tomhle opravdu přeborník!!!

Reagovat
HullCity

Walcott za to svoje divadýlko měl taky dostat druhou žlutou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele