14. kolo
29.11.2015 15:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

West Ham United - West Bromwich Albion 1:1

Ač se po úvodním dějství zdálo, že Adrián může druhou půli sledovat z kavárny, byl to nakonec on, kdo udržel v Londýně alespoň bod. Už pětkrát z posledních šesti vzájemných duelů v Upton Parku se tak oba celky rozešly smírně.

Opatrný úvod z obou stran narušila v desáté minutě pohledná akce domácích vyšperkovaná brilantním průnikem Lanziniho do vápna, který následně pobídl Zárateho, ten ale bez přípravy pálil levačkou jen do boční sítě. Mladší z dvojice Argentinců si chvíli poté hrál s balónem přespříliš a po lehkovážné ztrátě u půlící čáry se k dobré příležitosti dostal Rondón, zpoza obránce střílel těsně za vápnem na vzdálenější tyč, která se těsným průletem snad i zachvěla.

Skóre se tak měnilo až v osmnácté minutě, když si Sakho dobrým pokrytím míče vybojoval přímý kop z dvaceti metrů. K tomu se postavil Zárate, jenž nemohl trefit lépe horní roh u spojnice bližší tyče s břevnem. Bez nápadu hrající hosté mohli litovat své pasivity znovu po půlhodině hry a opět za to mohla spolupráce dvou Jihoameričanů. Úspěšný střelec tentokrát potáhl balón po pravé straně a Lanzini bez přípravy vypálil parádní ránu, solidním zákrokem se musel blýsknout Myhill.

Pět minut po změně stran tak z čistého nebe přišlo srovnání, a to s pořádným kusem štěstí pro hosty, kterou podpořily hned dvě ruce. Prvně to byla ta zlatá Pulisova při poločasovém střídání, Fletcher totiž hrudí vracel míč do vápna pro Lamberta, jehož pohotový pokus zasáhl ruku Reida a Adrián byl rázem vyřazen ze hry o udržení čistého konta.

V 60. minutě to byl opět jediný nový muž na hřišti, který se postavil k přímému kopu zpoza vápna, využil rozestoupené zdi a Adrián musel rychle na zem, aby skrytou střelu dokázal vyrazit. Vzápětí se po načechraném centru Fletchera dostal k hlavičce Rondón a domácí brankář ve výskoku z nouze připsal neobvyklý zákrok hrudí.

V první půli o tolik lepší Kladiváři se k odpovědi prvně přiblížili až v 71. minutě, kdy získali míč na své půli, Moses ho potáhl desítky metrů až k šestnáctce soupeře, kam předával Sakhovi, ten ale se střelou příliš otálel, Olsson jeho pokus srazil těsně vedle brány. Senegalský útočník si navíc bez cizího zavinění přivodil zranění nohy.

Minutu před koncem se do voleje v hloubi vápna opřel Moses, pálil chytře na vzdálenější tyč a Myhill by jistě neměl žádnou šanci svůj tým zachránit, balón ale nakonec proletěl těsně mimo. Komentátor BBC, John Roder, si tak mohl k výplatě finančně polepšit, pokud v sázkové kanceláři věřil svému vlastnímu úsudku. "1. ledna skončil zápas 1:1, nebude překvapením, když to v neděli skončí stejně," napsal před zápasem.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 1

Kladiváři

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Kuba94

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele