4. kolo
30.08.2015 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Swansea City - Manchester United 2:1

Swansea potřetí za sebou porazila Manchester United 2:1. Utkání zvládla dokonale hlavně po taktické stránce, když dobrou polovinu utkání pasivně střežila svou bránu. V ideálních momentech však vyrážela vpřed a po gólech Ayewa a Gomise slaví další tři body. Labutě tak v tabulce přeskočili právě Red Devils a jsou čtvrté.

Vstup do utkání vyšel o poznání lépe Manchesteru United, který dobrých dvacet minut naprosto diktoval tempo hry. Jejich ofenzivní výzor však významně připomínal minulý týden a zápas s Newcastlem. Sterilitu. Jedinou šanci vytvořil Depay s Herrerou, který připravil míč pro Matu do skvělé pozice. Jeho rána však minula branku.

Swansea byla v této pasáži zavřená na vlastní polovině, míč na kopačkách nedrželi "Labuťáci" ani čtvrtinu času! Jenže pak pod vedením dirigenta Jonja Shelveyho spustili ďábelskou pětiminutovku, kdy málem favorita nejednou potrestali.

Schweinsteigerovy ztráty využil Shelvey, po jehož dobré práci Ayew poprvé "vypustil" Gomise. Ten však v solidní pozici vypálil hrozivě. Lépe už to vypadalo po nacvičené standardce, kdy Shelvey přihrál do vápna Gomisovi a po jeho patičce střílel těsně vedle Sigurdsson.

Holohlavý středopolař Swansea hru skutečně řídil - navíc míče přitahoval jako magnet. Nepovedený odkop Romera se snažil vrátit do sítě, ale Argentinec jeho lob zachytil. Největší šanci měli domácí poté, co Shelvey předal míč Gomisovi, ten se kličkou zbavil jak Blinda, tak Smallinga a šajtlí trefil tyčku.

Po této krásné pasáži už byli u míče opět častěji United a úroveň hry klesla na průměr. Hattrickem z Ligy mistrů povzbuzený Rooney měl dvě příležitosti, jenže jednou míč v těžké pozici místo střely zmateně odpálil do zámezí, načež v pohodlnější pozici zkoušel Fabianskiho přehodit. Míč mu však víceméně přihrál.

Po změně straně stran však hosté nečekaně udeřili. Luke Shaw se štěstím pronikl s balónem až k šestnáctce, jeho centr překvapivě proskákal až k Matovi, jenž využil nedůslednosti Williamse a uklidil míč do sítě. Stoper Swansea si další slabou chvíli vybral vzápětí, když si málem srazil centr Depaye do vlastní branky. Fabianski jej však zachránil výtečným zákrokem.

Po hodině hry však Ashley Williams jako správný kapitán mohutně zavelel k obratu. Na vlastní polovině vybojoval míč, vyvezl ho přes kruh a přihrál Sigurdssonovi. Jeho výtečný centr pak hlavou proměnil ve vyrovnání André Ayew. Ghaňan jen šest minut nato vykouzlil nadpozemský pas na Bafetimbiho Gomise, který dokázal prostřelit nejistého Romera.

Závěrečných dvacet minut bylo naprostou kopií těch prvních. Swansea se zatáhla na vlastní polovinu a nejevila přílišnou snahu o útočení. Jenže vzhledem k neschopnosti ofenzivních hráčů United jim to úplně stačilo.

Jedině Rooney měl zlatou příležitost na vyrovnání, jenže když už vyhrál souboj s Williamsem a dostal se do vápna, tak o míč vzápětí po skvělé práci soupeřova kapitána znovu přišel. Svoji střeleckou nemohoucnost v Premier League tak natáhl už na 863 minut, čímž překonal své nejdelší sucho z přelomu roku.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (21)

Přidat komentář
Infernoqt

0:2

Reagovat
PePiG7

1-2 Shelvey-Depay, Wazza

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
MCFC_8

1:1

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
LidoOP

0:3 Snad se konečně zlomí příšernej útok

Reagovat
Eldarion

1:3

Reagovat
Melda

Swan se moc nevěří ale já myslím, že o gól vyhrají

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 - Swansea to dá

Reagovat
smazaný uživatel

Přání 2:1 realita 2:2 oboje ok

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

A ja sa ponahlam domov ako debil a koli tomuto?Strasne hrali ked prehravaju a LVG ich iba uci nakopavat lopty na Fellainiho tomu hovorim taktyka.Som fanusim ManUtd ale uz ma unavuje pozerat na ten styl hry co hraju pod LVG.uz druhy rok.A s Rooneya sa stava filmar pomaly to co predviedol v 16tke bolo viac ako trapne.Chyba mu dravost ktoru mal za malda.Asi zacnem pozerat ich zapasy na dobru noc ako vecernicek.

Reagovat
smazaný uživatel

Večerníček, dobře řečeno - já těsně před půlí usnul. Stále stejná písnička - zbavování se míčů jeden na druhého, dokud o něj nepřijdeme a když teče do bot, nákopy na Fellaniho. A co se Wazzy týká, tak jeho návrat do útoku jsem sice nejprve kvitoval, ale teď začínám mít dojem, že ta zataženejší pozice mu bude přece jenomi sedět lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Miluju Utd ale je to hruza :-(

Reagovat
freewill

Souhlas - nulová bojovnost a nasazehí ... děs a běs !

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis > Bony ve Swansea

Reagovat
Mariano13

Videl som síce len druhý polčas, no z hry nemám až taký zlý pocit. Až moc sa mi to podobalo na (majstrovský) autobus modrých proti Barcelone v LM ... nemali sme moc na výber ... no šance nejaké boli len všetci si to len ťukai a nikto nechcel vystreliť... hlavne Wazza ma sklamal týmto prístupom ... Romero ukázal že pri silnejšom súperovi už nebude taký istý toho som sa bál .. proste o týždeň by mal byť v bráne jeden z top gólmanov sveta .... a Atkinson si asi riešil nejaký komplex pretože bol neskutočne jednostranný a jeho výkon bol na hanbu ... aspoň za druhý polčas by som povedal že tri body mali byť u nás ... ale zasa trest za nemohúcnosť v zakončovaní by spravil aj deľbu bodov spravodlivú

Reagovat
Skalda29

Sice nemám rád slováky, ale s tebou souhlasím... Sice šance se vytvoří, ale strašně dlouho to trvá. A navíc mě sere to držení a přihrávky k Romerovi, sami se zbytečně dostávají do problémů.. Rooney poslední dobou háže rukama jak Peťa, ale nechápu proč tak zlenivěl (otcovatěl).. to ho hodně oslabilo

Reagovat
smazaný uživatel

viděl jsem to celé a naprosto souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak .. Chtěl jsem napsat něco podobného ..

Reagovat
REPLIKATOR

LVG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele