29. kolo
05.03.2016 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Southampton FC - Sunderland AFC 1:1

Osmdesát minut nudy a deset ohromného dramatu. V Southamptonu hledají formu a dnes mohou být vděčni za urvaný bod trefou v nastaveném času. Po vyloučení Fontého sahal Sunderland po letos třetím vítězství na hřišti soupeře, vedení proti oslabenému soupeři získané v 85. minutě však udržet nedokázal a ztrát svých soků v boji o udržení využil jen k bodovému odskoku.

Hodně stěží se dostávaly do tempa oba týmy, přes zřetelnou převahu na míči tak ani Saints nedokázali ohrožovat Mannoneho. Ač se hosté postupem času pomalu zlepšovali, zadní řady soupeře byly pro ně neprostupnou hrází a divák jen se slzou v oku vzpomínal na předloňských osm gólů ze střetnutí stejných celků. Když už se se štěstím dostal k zakončení Tadić, vytasil se brankář hostů s výborným zákrokem levou rukou.

Smolnou chvilku si naopak na druhé straně vybral Khazri, ten svým centrem překvapil Forstera, jenž si oddychl až po zvuku trefené tyče. Na druhé straně se už v živějším obrazu hry opět musel překonat Mannone, aby připravil frustrující okamžik pro Bertranda. Jeho aktivní snahu přicházející vniveč po celý poločas tentokrát nedokázal v jasné příležitosti přeměnit v otevření skóre Romeu.

Brzy po změně stran mohl domácí zpražit Borini, který si odvrácený pas zpracoval na šestnáctce na prsa a pohotovou ranou by snad i protrhl síť, jen kdyby svůj pokus trochu více sklopil. Ještě o poznání nudnější druhý poločas nedával mnoho nadějí na gólový projev, to se ovšem mělo změnit deset minut před koncem.

Borini tentokrát unikal sám na brankáře a Fonté byl jediným, kdo mu mohl šanci ještě znemožnit. Nohou sice prvně zastavil balón, nicméně jen díky hře na Bosákovu ozdobu vánoční stromku a sudí ho bez váhání poslal do sprch. Přímý kop Van Aanholta brilantně vyrazil Forster, vzápětí letěla Larssonova střela těsně nad břevno, přesto se početní výhoda proměnila v první gól do pěti minut. Velkou roli přitom sehrálo nedůrazné trio domácích, toho využil Koné k přihrávce na osamoceného Defoeho, jenž střelou z první rozvlnil síť.

Když v 89. minutě nedokázal z vyložené pozice vyrovnat Martina, málokdo pochyboval o třetí porážce Saints v řadě. Jenže v hodině dvanácté dostal balón do vápna Dušan Tadić, naslepo ho pak poslal ke značce pokutového kopu a Virgil van Dijk neomylně zavěsil přes obránce k bližší tyči. Výborně chytající Mannone nemohl ztrátě čistého konta a dvou bodů nijak zabránit.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
hradec

Southampton 3:2 Sunderland

Reagovat
HullCity

Jsem v šoku!!! Ramírez a Graham nemůžou nastoupit za své týmy!!!Autor Linhart zasluhuje pár facek za takové s.ačky!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele