13. kolo
21.11.2015 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Southampton FC - Stoke City 0:1

Další čisté konto si po tomto kole připisuje Jack Butland, na rozdíl od minulých zápasů však tolik práce neměl. Stoke bylo dnes na půdě Southamptonu lepším týmem a do Staffordshire si zaslouženě odváží tři body. O vítězství hostů dnes rozhodl v úvodu utkání svým čtvrtým gólem v sezóně Bojan Krkić.

První zajímavou možnost ke skórování si vypracovali domácí, jenomže z velkého závaru před v šestnáctce Potters vzešla pouze nepřesná rána Dušana Tadiće. A tak se z první šance prosadila družina Marka Hughese. Na centr Erika Pieterse si naběhl Bojan Krkić, který předskočil svého strážce a překonal Maartena Stekelenburga.

Nizozemský brankář šest minut nato vynikajícím zákrokem zabránil v navýšení skóre Xherdanu Shaqirimu, který na něj postupoval z úhlu. Nejzvučnější letní posila Stoke měla další gól na kopačce krátce po změně stran, po hezké kombinaci na levém křídle mu nachystal perfektní střeleckou pozici Arnautović, Shaqiri ovšem neměl správně seřízená mířidla a domácí svatyni vysoko přestřelil.

Podobným zakončení se pak prezentoval i sám Marko Arnautović, jenž se řítil na Stekelenburga po vysunutí od Jonathana Walterse. Rakouského reprezentanta pak tato situace mohla mrzet, to jen kdyby sudí Mason odpískal pokutový kop po zákroku Philippa Wollscheida na Graziana Pellého. Píšťalka hlavního rozhodčího ale nakonec k nelibosti zaplněného St. Mary’s Stadium zůstala němá a Stoke tak zaznamenalo druhé vítězství nad Saints v řadě.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

1

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele