27. kolo
28.02.2016 15:05 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Manchester United - Arsenal FC 3:2

Anglie má nového hrdinu. Osmnáctiletý Marcus Rashford odehrál první zápas v Premier League a hned popravil londýnský Arsenal. Petra Čecha překonal dvakrát a třetí gól nachystal Herrerovi, zařídil tak vítězství Manchesteru United 3:2. Tým Arsena Wengera tím výrazně oslabil své šance na titul, Red Devils naopak vykřesali jiskru naděje na boj o čtvrté místo v tabulce.

První obrovskou šanci utkání měl v sedmé minutě na svědomí druhý hrdina zápasu Mesut Özil, který měl prsty v obou gólech Arsenalu.. Přihrávku od Welbecka jako by mimoděk posunul geniálním obloučkem do vápna, kde se sám na De Geu řítil Nacho Monreal. David De Gea mu však bleskově zmenšil úhel a jeho ránu zblokoval.

Na opačné straně se jako první dostal ke slovu mladičký Marcus Rashford. Gabriel jen (ne)fauloval na hranici vápna a Arsenal měl štěstí, že Depay kopal pouze přímý kop. S tím si Čech bez větších potíží poradil. Rashford však navázal na dvě branky z Evropské ligy a svůj šokující počin do puntíku zopakoval i v Premier League.

Poprvé rozvlnil síť v devětadvacáté minutě. Akci rozjel Ander Herrera, jenž hru šikovně roztáhl na pravou stranu k Varelovi. Jeho centr byl příliš pro Gabriela, jenž míč dokázal jen slabě vychýlit z trajektorie - jenže přímo před rozeběhlého Rashforda. Ten se nerozpakoval a z jedničky balón napálil do branky.

Skóre však vydrželo jen tři minuty, protože mladičký forvard se záhy trefil ještě jednou. Epicentrum se opět nacházelo na pravé straně, kde kombinovali Lingard, Mata a Varela. První jmenovaný se nakonec dostal až k centru, který ve vápně našel hlavu nehlídaného teenagera. Čech byl opět bez šance.

Pět minut před přestávkou však vrátil Arsenalu chuť do života tandem Mesut Özil - Danny Welbeck. Už osmnáctou asistenci v sezóně si Özil připsal z přímého kopu, který perfektně naservíroval Welbeckovi na hlavu. Útočník Gunners se prosadil poměrně snadno, jelikož Morgan Schneiderlin jeho bránění absolutně odflákl.

Po změně stran se divoké tempo utkání uklidnilo a kvalita hry šla mírně dolů. Diváci na Old Trafford museli čekat na první příležitost až do šedesáté minuty, kdy se ke střele dostal Memphis Depay, načež Petr Čech musel nadvakrát štiplavý míč krotit.

O chvíli později United potřetí skórovali a opět u toho byl benjamínek Marcus Rashford. Ebenový útočník se dobře zorientoval ve vápně a za šestnáctku přihrál míč na úplně volného Andera Herreru. Španělský středopolař balón směroval do šibenice branky Arsenalu, jenže trefil pouze Laurenta Koscielnyho. Od něj se však míč naneštěstí pro Čecha odrazil k druhé tyči a dolétl až do sítě.

Stejně jako v první půli však Arsenal dokázal brzy odpovědět. Jen čtyři minuty totiž trvalo, než Alexis nacentroval míč do vápna, kde se ke střele dostal Danny Welbeck. Jeho střelu dokázal De Gea vyrazit, jenže na dorážku Mesuta Özila byl již krátký. Nejlepší nahrávač ligy tak přidal i gól, to vše za groteskního dohledu laxně kráčejícího Morgana Schneiderlina.

Ani francouzský fotbalista však United o nesmírně cenné tři body nepřipravil. Manchester nyní na čtvrté místo ztrácí pouhé tři body (Citizens však mají duel k dobru). Naopak Arsenalu se vzdálily šance na zisk titulu, vedoucí Leicester už je pět bodů daleko.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Verím v zázrak 2:1

Reagovat
Devil

Věřím v realitu....... 0:3

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Arsenal neumí na Old Trafford i když, teď hrají o dost hůře domácí, přesto věřím ve tři body domácích.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžký zápas,složitá situace.Nemáme hráče,po včerejšku další dva out!Kurva,to není možné!A jěště k tomu na lávce ten dement,holandský prasopes.Snad je dáme.Tip 3-2 UNITED-UNITED-UNITED!!!

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
vanGomm

Pokud chce Manch.U myslet na LM potřebuje tento zápas vyhrát.Ovšem Arsenal hraje o hodně.Ostatním v PL by asi nejvíce u tohoto zápasu vyhovovala remíza.O něco víc budu věřit domácím tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol by hrať Rasford dlho som nevidel hrať niekoho z akadémie s takou chuťou a ešte dal aj 2 goli parádny bol. Dúfam že sa uchytí

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 MU bez sance

Reagovat
MySch017

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
Arsenalista

Kdy jindy porazit United na Old Trafford? Doufám, že se konečně hráči v útoku probudí. Nejpravděpodobnější se mi zdá remíza 0-0.

Reagovat
MySch017

"Španělský středopolař balón směroval do šibenice branky Arsenalu, jenže trefil pouze Laurenta Koscielnyho. Od něj se však míč naneštěstí pro Čecha odrazil k druhé tyči a doskákal až do sítě."

Doskákal do siete? Veď to bolo pod brvno, ty magor

Reagovat
smazaný uživatel

Bože nejaky kokot nas prehral. At ho v lete koupi Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

Nazor dusevniho giganta

Reagovat
smazaný uživatel

Proč reaguješ na takovou nicku.

Reagovat
freewill

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Španělský středopolař balón směroval do šibenice branky Arsenalu, jenže trefil pouze Laurenta Koscielnyho. Od něj se však míč naneštěstí pro Čecha odrazil k druhé tyči a doskákal až do sítě. "

autore vole! proč píšeš souhrn úplně zfetovanej pozorujíc draky zkřížený s jednorožcema? ještě k tomu u takovýho šlágru, omg

Reagovat
MySch017

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele