8. kolo
03.10.2015 18:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - Southampton FC 1:3

Že je Chelsea v herní krizi už fanoušci Premier League ví nějaký ten pátek. Avšak způsob, jakým obhájce titulu prohrál utkání se Southamptonem, nemá obdoby. Zmar, zoufalství, bezmoc. Chelsea si nevytvořila jedinou opravdu gólovou šanci, zatímco u každého útoku hostí příznivci Blues trnuli. Ostudnou obranu Mourinhova celku nakonec sestřelili Davis, Mané a fantasticky hrající Pellé.

V historii Premier League se žádnému týmu s osmi či méně body po osmi utkáních na kontě nepovedlo skončit v nejlepší čtyřce tabulky. Žádná převratná myšlenka, pokud si neuvědomíte, že v této pozici je celek, který loňskou sezónu suverénně ovládl.

A Mourinhova Chelsea do utkání se Southamptonem nevstoupila špatně. Cíl byl jasný. Ukončit špatnou sérii, před reprezentační přestávkou získat v lize tři body a načít tak pro změnu dobré období týmu. Už v desáté minutě předvedl ve čtvrtém utkání po sobě Willian báječný přímý kop, který zastavila až síť. V tu chvíli byli fanoušci na Stamford Bridge v dokonalé náladě.

Jenže místo toho, aby situace hráče nakopla k pohodovému sebevědomému výkonu, šla Chelsea ve všech myslitelných směrech takříkajíc do kytek. Už dvě minuty po gólu se měla kopat penalta, když Ivanović naprosto očividně stáhl ve vápně Van Dijka. Rozhodčí Madley si nicméně vybral první ze svých špatných momentů v utkání.

Jenže Southampton na každý pád začal utkání ovládat. Po čtvrthodině utkání se do obrovské šance dostal Steven Davis, ale ke štěstí Chelsea vůbec netrefil branku. Po krátkém intermezzu, kdy se dvakrát napřáhl Oscar a jednou Hazard, se opět ke slovu dostal rozhodčí Madley, jenž tentokrát přehlédl faul Ramirese na Maného a odepřel Saints druhou penaltu.

Svěřence Ronalda Koemana to však příliš trápit nemuselo. Pět minut před přestávkou ještě na Begovićovi ztroskotal Bertrand, ale když Pellé sklepl vysoký míč na Davise, jehož bránění odflákl Fábregas, mohl se Bosňan po nádherném voleji jen zoufale natahovat.

Chelsea v závěru poločasu absolutně přestala hrát a dalo se očekávat, že po změně stran nastane něco podobného jako v Newcastlu, kdy se hráči po Mourinhově proslovu až neuvěřitelně zvedli. Jenže místo toho přišel pravý opak. Den hrůzy si užil Nemanja Matić, který na trávník přišel se začátkem druhé půle, ale nevydržel na ni ani půl hodiny.

Důvod? Byl prostě úděsný. Už pět minut po obrátce ve spolupráci s krajanem Ivanovićem předvedli na nejvyšší úrovni nevídanou show, kdy svým protivníkům bez přehánění darovali dvě gólové šance. Maného však nejprve vychytal Begović, podruhé zase střelu zblokoval jeden z obránců.

Jenže ani tohle varování Chelsea nestačilo a po hodině hry přišel trest. Tentokrát se vyznamenali oba stopeři domácích - Cahill přenechal míč Tadićovi, Pellé nahrál do obtížné pozice Manému, jenže zoufalé bránění Terryho dovolilo agilnímu křídelníkovi proniknout do samostatného nájezdu. Begović si na míč sice sáhl, ale v cestě za jeho záda mu nezabránil.

Šampion náhle prohrával. Jenže není květen jako říjen a sebevědomí může během pár měsíců klesnout ze sta na absolutní nulu. A tak nejlepší fotbalista na Ostrovech Eden Hazard na půlící čáře zkazil banální přihrávku, Sadio Mané přihrál na roh vápna Grazianovi Pellému a ten se po dvou asistencích prosadil i gólově. Parádní křížnou ranou nedal Begovićovi šanci.

V závěrečné dvacetiminutovce se Chelea pokoušela s výsledkem něco udělat, ale její snažení bylo křečovité, bezútěšné a smutné. Jedinou nebezpečím zavánějící příležitost vytvořil spolu s Hazardem Rémy, ale Stekelenburg vlastně ani nemusel pořádně zasahovat. Southampton po vítězství 3:1 na Stamford Bridge poskočil na deváté místo. Mistr Anglie je šestnáctý.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
arsavin

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 prosím

Reagovat
smazaný uživatel

nejlépe 2:3

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
Infernoqt

zrcadlově mi to sedí ale

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 to vypadá.......

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tuxedo

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

přišel jsem si jen kopnout myslíte, že by Mourek mohl dostat padáka?

Reagovat
Tuxedo

Aj ano

Reagovat
smazaný uživatel

ja myslim aji ze by mel, 5 proher za 10 zapasu a k tomu jeste dalsich nekolik remiz? a ten jeho natifotbal

Reagovat
MCFC_8

Jozkooooooo cakame vyhovorky Jozkoooo

Reagovat
smazaný uživatel

superrrr Graziano

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Rybinho85

Harley, 3.10.2015 21:32

doporučeno 1×

Já prostě fandím, řekněmě lepším týmům, co větśinou vyhrávají a jsou nahoře, tohle je pro mě nová zkušenost, je to dost flutrující a ubíjejicí vidět svůj klub prohrávat.

Reagovat
Rybinho85

Chelsea.cz

Reagovat
smazaný uživatel

proc delas reklamu ?

Reagovat
cerwi

s tvým nickem bych se moc nevyjadřoval

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
LokoLFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele