33. kolo
18.04.2015 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Stoke City - Southampton FC 2:1

Liga mistrů je definitivně v nenávratnu. Southampton se nechopil šance přiblížit se ke čtvrté příčce Manchesteru City a na půdě Stoke City prohrál 1:2. Ve druhém dějství o tom rozhodli Mame Biram Diouf a Charlie Adam, kteří vymazali úvodní branku Morgana Schneiderlina.

Na začátku zápasu byli lepší domácí hráči Stoke, avšak kromě N’Zonziho střely vysoko nad a úniku Dioufa, který skončil žlutou kartou pro kapitána a stopera Southamptonu Fonteho, se obrana Svatých nemusela strachovat. Naopak Begovićovi zatrnulo po čtvrt hodině, když rychlá a přímočará akce po ose Mané - Pellé skončila střelou do boční sítě.

Saints, kteří ve snaze využít špatných výsledků Man City ještě bojují o kvalifikaci do Ligy mistrů, šli do vedení za dalších pět minut. Vůbec první rohový kop v utkání prodloužil na přední tyči José Fonte a Morgan Schneiderlin snad ani nemusel míč na brankové čáře doklepávat do prázdné sítě - 0:1.

Saints byli na konci půle lepším týmem, po půlhodině zahrozil Pellé. Brejk Southamptonu po zisku Bertranda však zakončil po zemi do Begoviće. Vedle bývalého zadáka Chelsea se ukázal i druhý krajní bek Nathaniel Clyne. Jeho dravého náběhu si všiml Mané a Clyne v tísni ve vápně pálil mimo.

Stoke v závěru poločasu zahrozilo N’Zonzim, ale gólu se dočkalo až krátce po změně stran. N’Zonziho oblouček z 25 metrů orazítkoval břevno a Mame Biram Diouf pohodlně doklepl míč do branky, kde lehce zmatený Davis chyběl. Po hodině hry byl blízko gólu Tadić, který po pasu Maného mířil do poloprázdné brány. Potters ale místo již překonaného Begoviće zachránil Glenn Whelan, jenž odvracel z brankové čáry.

V závěru zápasu chtěl snad Southampton vstřelit druhý gól, ale na obranu úplně zapomněl. Blízko gólu byl Peter Crouch, jehož hlavička z dobré pozice ale postrádala parametry. Nakonec se radovalo Stoke City, které využilo zmatků ve vápně Saints a po několika odrazech vystřelil výhru 2:1 Charlie Adam.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

gól na 2:1 bol s off-sidu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele