24. kolo
07.02.2015 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Queens Park Rangers - Southampton FC 0:1

Před týdnem stačil jeden jediný gól k naprostému zlomení Southamptonu, dnes se karta obrací - a jeden pozdní zásah Sadia Maného byl tak akorát k popravě Queens Park Rangers, kteří poprvé bez Harryho Redknappa nebyli vysloveně špatní, ale ani o nic lepší...

Dočasný manažer QPR Les Ferdinand strávil většinu dnešního utkání na tribuně po boku zkušenějšího kolegy, trenéra anglického národního týmu Roye Hodgsona a společně přitom nesledovali bůhvíjak záživné klání. V prvním poločase se všeho nejvíce zaujalo dlouhé ošetřování nehybného hostujícího obránce Targetta, jenž po Phillipsově úderu do hlavy musel okamžitě do nemocnice.

Co se čistě herních situací týče, Southampton měl relativně nebezpečné běžce v Maném a Eliovi, ale to bylo asi tak všechno. Prvně jmenovaný navíc po jedné své zajímavé individuální akci ani mezi tři tyče nezamířil, aby jej záhy po rohovém kopu totálně zastínil stoper Fonte se svým prudkým projektilem do horní tyče.

V dlouhém nastavení první půle ještě jeden slibný průnik po levé straně předvedl také Eljero Elia, jeho nízka koncovka přímo do gólmana ovšem těžko někoho vytrhla z letargie. A na bezbrankovém skóre nic nezměnil ani Ward-Prowse, jemuž se nepodařilo přetavit soupeřův faul těsně za hranou šestnáctky ani v obligátní střelu na bránu.

I po přestávce Mané pokračoval v terorizování obrany QPR záludnými výpady, avšak jeho finální dotyky obyčejně zaostávaly za očekáváním. Ať už z toho důvodu, že Senegalec koncovku uspěchal, anebo že s ní naopak příliš otálel.

Domácí Hoops na druhé straně čekali na příchod Maura Zarateho zhruba po hodině hry, který konečně jakž takž nakopl jejich ofenzívu. Argentinský žolík nejprve jen taktak zvládl navázat na Phillipsův přetažený centr a potom sám ze střední vzdálenosti pálil nad břevno. Zdaleka nejvíc práce měl pak Forster s tečovanou Bartonovou ránou zpoza velkého vápna, kterou brankář Sotonu vytěsnil do bezpečí opravdu famózním způsobem, tak trochu na styl hokejového gólmana.

Jediná branka utkání tím pádem nakonec padla až ve třetí minutě nastavení, kdy zničehonic udeřil Sadio Mané. Senegalský forvard se po přiťuknutí od Yoshidy skvěle uvolnil v souboji se svým strážcem a levačkou již zvnitřku šestnáctky nádherně vymetl vzdálenější šibenici.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sout. by měl zabrat a Qpr porazit vysokým skóre !

Výhra pro Sout. 1:5

Mají co napravovat a pomalinku jim dochází dech, proto by měli zabrat !

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
M1ck0

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 Austin

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele