27. kolo
28.02.2015 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester United - Sunderland AFC 2:0

Fotbalisté Manchesteru United v domácím prostředí porazili Sunderland 2:0 a minimálně do zítřka jim patří třetí příčka. Přestože měli Red Devils mnohem více ze hry, vítězství se nerodilo lehce. Příkladem šel kapitán Wayne Rooney, který nejprve proměnil penaltu a pět minut před koncem se prosadil z dorážky.

Manchester United od úvodních minut potvrzoval roli favorita, držel míč na svých kopačkách a hráči Sunderlandu běhali převážně bez něj. Navzdory tomu měl první zajímavou možnost útočník Black Cats Connor Wickham. Talentovaný forward balónu vyslal z hranice šestnáctky na De Geu prudkou přízemní ránu a španělský gólman měl co dělat, aby míč vyrazil mimo tři tyče. Red Devils se přes svou územní převahu k vyložené příležitosti ne a ne dostat.

To se změnilo v 26. minutě - další střelu aktivního Ashleyho Younga zblokoval ve skluzu na břevno někdejší zadák United John O'Shea a dorážka Rooneyho cíl taktéž nenašla. Bohužel pro své příznivce, tohle byla nadlouho jediná stoprocentní gólová šance Rudých ďáblů. Svěřenci Louise van Gaala se sice mohli pyšnit držením míče přes 70 %, ovšem Pantilimon v brance příliš práce neměl.

Klíčový moment utkání nastal v 64. minutě. Falcaa ve vápně stáhl O'Shea k zemi a rozhodčí Roger East neváhal odpískat pokutový kop. Hlavní arbitr kromě toho vytáhl také červenou kartu, neukázal ji však O'Sheovi, ale nevinně přihlížejícímu Wesu Brownovi. Nařízenou penaltu nekompromisně proměnil kapitán domácích Wayne Rooney a otevřel skóre.

Oslabená Poyetova družina se na žádnou ofenzivní snahu nezmohla a v závěru navíc obdržela další gól. Po delší kombinaci se rozhodl vypálit střídající Adnan Januzaj, Costel Pantilimon jeho pokus vyrazil a pohotový Rooney neměl potíže přidat svoji dnešní druhou trefu. Diváci se na Old Trafford radovali ještě jednou, ale dorážka Herrery nemohla být pro ofsajd uznána.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (18)

Přidat komentář
Infernoqt

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2:2 - přání 0:5 a van gay VEEEEN!!!!!

Reagovat
Infernoqt

Newcastle (A)

Arsenal (H FA CUP)

Spurs (H)

Liverpool (A)

Villa (H)

Man City (H)

Chelsea (A)

Everton (A)

ikdyž tento los nemůže zvládnout a očekávám z něho tak 7 bodů, LVG zůstane, sranda budou další přemrštěné letní nákupy za 200m liber, ale jak nepřejdem na hru s křídlama, bude další sezona na piču

celkově mě MU už nějak netěší, hráči se nesnaží, efekt SAF je pryč, lepšího kouče neseženeme a nikdo by nedovedl táhnout MU úspěšným směrem, ten tým je možná plný jmen, ale totálně nevybalancovaný, totálně slabý pozičně a totálně nedůvěřivý, jsem z nich znechucen

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
PePiG7

1-0 Rooney

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Toto už musíme zvládnuť tip 3:1

Reagovat
Infernoqt

Wayne Rooney hasn’t scored in 8 league appearances for Man Utd. He has never gone 9 PL games without scoring since joining in 2004.

No jsem zvědavej, stačí inkasovat jako první a vezem se, protože hodí beton a my nepřejdem.

Reagovat
smazaný uživatel

di Maria na úplně jiným zápase

Reagovat
dreambox61

To je hlavni problem DI MARIA je celou sezonu uplne mimo,takze at prijde STROOTMAN

Reagovat
smazaný uživatel

Operace jeho kolena se nepovedla. Spekulovalo se o konci jeho sportovni kariery. Kdo vi co je a tom pravdy, ale ikdyz ho mam rad, kvuli tomu kolenu bych vam ho strelil

Reagovat
kaaspis

nechápu proč bysme měli pořád někoho kupovat... hráče máme kvalitní, to že ze sebe nedostavají maximum už je jiná věc.. někteří tady pořád brečí až přijde ten až přijde tamten...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele