8. kolo
18.10.2014 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Arsenal FC - Hull City 2:2

Úvodní patnáctiminutovka a dvě krásné sólové akce Alexise Sáncheze - krom toho Arsenal doma proti Hullu nepředvedl zhola nic a nakonec může být rád, že vyvázl alespoň s jedním bodem. Kdyby býval prohrál, šlo by o dělený nejhorší start Gunners do sezony pod vedením Arsena Wengera...

Přitom Kanonýři doopravdy neodstartovali špatně, to spíš naopak. Harper musel již v sedmé minutě zasahovat nejdříve proti Welbeckově střele a pak i proti Alexisově pohotové dorážce, přičemž po deseti minutách se pro jistotu musel proletět až do levé šibenice pro lahodnou ránu Santiho Cazorly.

Arsenalu se dokonce prvotní tlak povedlo i náležitě zúročit - to když jednou Alexis na pravé straně zamotal hlavu svému obránci a z poměrně nesnadného úhlu nachytal Harpera u vzdálenější tyče.

Domácí takto vsítili rychlou branku, přesně jak si museli přát, a s radostí pokračovali ve využívání jednosměrné silnice vstříc Harperově brance. Hostujícímu brankáři brzy musel s klíčovým blokem pomáhat jeden ze stoperů, jinak by zřejmě exnewcastleský brankář okamžitě inkasoval i podruhé skrze projektil Oxlade-Chamberlaina.

Místo toho však raději kapituloval Harperův protějšek, a to rovnou za lehce kontroverzních okolností. Diamé si totiž při pronikání skrz Flaminiho rukama očividně pomohl víc, než by se slušelo, nicméně nepískalo se... a Hull z první šance, ba vůbec první akce na soupeřově polovině, docela jednoduše udeřil. Diamé jenom tak jemně přehodil Szczesného a bylo to 1:1.

Posléze se zápas uklidnil a vyrovnal; Arsenal jako by zdánlivě nenávratně ztratil to nadšení, které ho zdobilo v úvodních minutách. A žádný zvrat v jeho prospěch nepřinesla ani 42. minuta, během níž musel pro zranění pravé ruky odstoupit ze zápasu i náhradní brankář Hullu Steve Harper.

Gólmanská trojka Tigers Eldin Jakupović se nicméně neměla proč třást, opravdu. Ihned po přestávce ostatně Ábel Hernández ve vzduchu předskočil Mertesackera a další dominantní hlavičkou nasměroval outsidera do senzačního vedení.

Reakce Arsenalu potom byla stoprocentně z těch nejhorších možných. Veškeré přihrávky Gunners jako by byly o pár centimetrů vychýlené; domácímu projevu zoufale chyběla šťáva, ba snad i základní chuť. A když už se někdo z hráčů v červeném odhodlal ke střele, zpravidla do ní vstoupil obětavý Michael Dawson - tak jako v 75. minutě do té Cazorlovy nebo o něco později do jiné Alexisovy.

Právě Sánchezova bomba do kotníku nakonec bývalého zadáka Tottenhamu po 83 minutách přiměla k vystřídání a teprve záhy Arsenal jakž takž viditelně začal usilovat o dotažení manka. Nejprve se Jakupović vytáhl proti solidní hlavičce Alexise a pak už byl přeci jen krátký na Welbeckův přesně umístěný finiš po dalším úchvatném slalomu chilského štírka.

Po vyrovnávací brance Arsenal konečně začal něco hrát, to už ale bylo na vše příliš pozdě. Cazorla tak akorát ještě jednou vyprášil Švýcarovy rukavice, aby se oba celky na Emirates Stadium rozešly smírně 2:2.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (14)

Přidat komentář
Infernoqt

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
justcall

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip HX.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
justcall

Reagovat
justcall

pro tip redaktora

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
arsavin

Tohle už je fakt smutný..

Reagovat
HullCity

Ty pozdní goly od Arsenalu mě teda pořádně štvou...ale ke konci nás teda pořádně mačkali a nebýt Dawsona a skvěle chytajícího Jakupoviče,což mě překvapilo,tak bychom prohráli.Smůla se nás prostě drží.Při rozcvičce se zraní nejlepší střelec Jelavič,v zápase pak Harper a ten pozdní gol...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele