34. kolo
26.04.2015 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea je titulu zase blíže. Na Emirates uhrála remízu 0:0

Ani třináctý pokus nevyšel, Arsene Wenger Josého Mourinha zase neporazil. V utkání Arsenalu s Chelsea branka nepadla, Blues se tak o další krůček přiblížili mistrovskému titulu. Na něj jim momentálně stačí získat z 5 utkání 6 bodů. Nejzajímavější momenty utkání byly penaltové požadavky obou celků - na obou stranách se totiž mohlo pískat alespoň jednou.

José Mourinho neměl k dispozici svého dvorního kanonýra Diega Costu ani náhradníka Loïca Rémyho, a tak na hrotu zvolil netradičně záložníka Oscara. Přesto Chelsea na Emirates nepřijela s očekávaným "zanďourem", zadní lajna se pohybovala poměrně vysoko a ani v držení míče obou týmů nebyl nikterak markantní rozdíl. Statistikové BBC naměřili Arsenalu 57 procent.

Přesto byli nebezpečnější hosté. Chelsea mohla dvakrát spílat sudímu Michaelu Oliverovi, který si při posuzování sporných momentů počínal ryze anglicky. Patnáct minut po startu utkání Fábregas krásným dlouhým míčem vyslal do samostatného nájezdu právě Oscara, který přeloboval Ospinu a byl gólmanem hrubě sestřelen.

Penalta se překvapivě nepískala a jediný hodnotný výstup z této akce bylo Bellerínovo odvrácení míče mířícího do prázdné branky. Brazilský záložník nakonec musel být o poločase vystřídán Drogbou a odvezen do nemocnice s podezřením na otřes mozku.

Podruhé byl potenciálně postiženým hráčem Cesc Fábregas. Santi Cazorla jej na rohu šestnáctky lehce kopnul do kolene a i zde se penalta zřejmě pískat mohla. Olivera však odradil Španělův přifilmovaný pád, za nějž místo "desítky" Fábregas obdržel žlutou kartu.

Rovněž Arsenal si jednou na rozhodčího postěžoval; Bellerín obětavým skluzem dostal míč z pravé strany do vápna, kde se snažil zakončit Giroud, ale Cahill jeho pokus zblokoval horní části paže. Ani tentokrát nicméně Oliver na puntík neukázal.

Až posledních 10 minut měli domácí skutečně převahu, avšak vytěžili z ní jen jednu střelu Alexise, který v zajímavě vyhlížející šanci vypálil mimo branku, a střelu Özila, jenž vůbec jako první prověřil Courtoisovu pozornost. Z nějakých 12 metrů však mířil přímo do jeho náručí. Naopak Chelsea měla skutečně gólovou šanci v podobě Ramiresova postupu přímo na Ospinu - jeho střela však postrádala parametry a Kolumbijec ji bez potíží lapil.

Do druhého poločasu vstoupila obě mužstva ještě disciplinovaněji, z čehož resultoval ještě menší počet brankových příležitostí. Jako první vystřelil po změně stran mezi tři tyče střídající Drogba, ale pálil po zemi a doprostřed. Na druhé straně mohl otevřít skóre Mertesacker - po nepřesvědčivém vyboxování Courtoise však stoper míč netrefil dokonale.

Chelsea i Arsenal působily, jako by jim bod snad i vyhovoval. Arsenal se občas dostal do tlaku a obléhal šestnáctku Blues, jenže defenziva v čele se čtveřicí účastníků v ideální sestavě Premier Leauge (Ivanović, Cahill, Terry, Matić) byla nad jejich síly. Až v nastavení pronikl jeden centr z levé strany a fanouškům hostů zatnulo, když proskákal napříč celým malým vápnem.

Mourinhova parta nakonec kýžený bod z utkání vytěžila a nemůže být nespokojena. Čtyři kola před koncem ligy (plus dohrávka) má Chelsea stále desetibodový náskok na zbytek pole a k zisku titulu jí stačí dvě utkání vyhrát.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (1256)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele