19. kolo
28.12.2013 13:45 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Z překrásné přestřelky si West Ham i West Brom odnesli po bodu

Takových pět minut Premier League nezažívá každý týden. Po hodině hry rozjeli aktéři zápasu mezi West Hamem a West Bromwichem magických 300 vteřin, během nichž se stav z 1:2 změnil na konečných 3:3. Hvězdou zápasu byl Nicolas Anelka a Kevin Nolan - Francouz vstíti dva góly za WBA, domácí kapitán pak byl u všech branek Kladivářů.

Domácím stačilo pět minut, aby se dostali do vedení. Dlouhý výkop Jaaskelainena prodloužil Carlton Cole hlavou na svého jmenovce Joea, ten si narazil s Kevinem Nolanem a po krátkém postupu do vápna rozvlnil utaženou střelou na přední tyč síť. Po půlhodině hry mohli jít do trháku. Guy Demel se dostal na hřiště namísto Tomkinse, jemuž se patrně probudily šrámy z týden staré potyčky s policisty, a rozezvonil tyč vedle Fostera.

Závěr poločasu nicméně ovládli hosté v čele s probuzeným kanonýrem Nicolasem Anelkou. Francouzský útočník nastoupil poprvé po dvou měsících a důvěru splatil naprosto dokonale. Pět minut před obrátkou si počkal na skvělý pas Brunta, z obležení soupeřových obránců si nedělal hlavu a tváří v tvář gólmanovi jej jemně přeloboval k tyči.

V Premier League se trefil poprvé od srpna 2011, kdy ještě v dresu Chelsea zatížil konto svého současného zaměstnavatele. V nastaveném čase nicméně ale prospěl znovu WBA. Na rohový kop si nejvýše naskočil Olsson, jehož hlavičku Demel ještě dokázal z brankové čáry odvrátit. Bohužel pro domácí jen k Anelkovi, který pohotově poslal přes Jaaskelainenovy ruce míč do sítě.

Hned po změně stran mohl forvard s typickým plnovousem zkompletovat hattrick, tentokrát ale jeho zakončení Jaaskelainen ztlumil v rukavicích. Blízko gólu byl i mladík Berahino, jenž levačkou zpoza vápna těsně minul zadní tyč. V šestačtyřicáté minutě na druhé straně málem vyrovnal Mobido Maiga, jehož krásnou ránu levačkou vyškrábl Foster na roh.

Za minutu už ale mířil přesněji a rozjel neuvěřitelnou pětiminutovku. 65.: Mobido Maiga z totožné pozice zkusil štěstí a ukrytou střelou překvapil možná lehce zaváhavšího Fostera - 2:2. 67. Centr Noblea vrátil hlavou před branku Maiga a Kevin Nolan spustil v Upton Park euforii - 3:2. Nevydržela však dlouho; 69. Brunt přihrál před vápno Berahinovi, jenž dlouhým blafákem ošálil Demela a křížnou ranou o tyč vyrovnal na konečných 3:3.

Fascinující časové pásmo však utkání prakticky ukončilo. Po třech gólech už týmy nemohly navázat na ďábelské tempo a kromě jediné šance Berahina se diváci větších vzrušení již nedočkali. Mladý útočník z přímého kopu překrásně zatočil míč do tyčky.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
HullCity

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 vydra gol

Reagovat
smazaný uživatel

tipujem remízu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

A Vydra už si nezahraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele