11. kolo
10.11.2013 17:10 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

Swansea proti Stoke skvěle otočila, nakonec však bere jen bod

Skvělý zápas plný gólů a zvratů nabídl velšské Liberty Stadium, kam přijel houževnatý celek Stoke City. Žádné defenzivní eskapády však k vidění nebyly, oba celky totiž nastřílely soupeři tři branky. Ten poslední navíc padl v nataveném čase z pokutového kopu.

Úvod zápasu překvapivě ovládli gólově zcela jednoznačně hostující Potters. Přesto měli první gólovou šanci domácí, když si Pozuelo narazil s Routledgem a vypálil k tyči - Begović však svůj tým podržel. Ne tak na druhé straně Tremmel. Tři minuty poté Begovićův výkon prodloužil za sebe Crouch, Walters se prosmýkl mezi Chicem a Daviesem a přesnou ranou otevřel skóre.

I druhý gól padl dle pravidla "nedáš, dostaneš". Bony zamířil těsně vedle branky a z následující akce se opět vlnila síť. Walters přihrál Crouchovi na hranici vápna, vysoká forvard vybídl do vápna nabíhajícího Irelanda, jenž s přehledem zavěsil podruhé. Do poločasu mohla Swansea snížit, ale Begović znovu zaúřadoval. Nejprve zmařil Bonymu samostatný nájezd, poté si poradil i se střelou dorážejícího Routledge.

Domácí se dočkali až deset minut po změně stran, kdy se hlavou po centru De Guzmana poprvé v utkání gólově prosadil Bony Wilfried. Vyrovnat se Velšanům podařilo dvacet minut před koncem a nutno dodat, že s pořádnou porcí štěstí. Routledgeův průnik odvrátil Nzonzi jen k Nathanu Dyerovi, který svojí skákavou střelu protlačil mezi čtyřmi blokujícími hráči Stoke.

Hrdinou zápasu se málem stal někdejší Sparťan Bony Wilfried, jemuž se podařilo pět minut před koncem skóre úplně otočit. Úžasným výběrem místa "donutil" Shelveyho k přesnému centru a levačkou v ochozech rozpoutal euforii. Ta však fanouškům dlouho nevydržela, v nastavení totiž zahrál Routledge rukou ve vápně a odpískanou penaltu proměnil Adam. Utkání tak skončilo dělbou bodů.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke to dá, tip. 0:1 (Crouch)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele