15. kolo
07.12.2013 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Tottenham dál využívá nízko postavených klubů k nápravě reputace

Tottenham také podruhé v řadě odváží z půdy sestupem ohroženého celku všechny tři body za výhru 2:1. Jinak oboustranně pohledné utkání, respektive jeho výstup, už ale v žádném případě nepotěší Guse Poyeta, jenž takto nezvládl dvě domácí konfrontace s vlastními bývalými zaměstnavateli a může tak akorát nervózně vyhlížet nadcházející "cestovní" program okolo Vánoc...

Večerní sobotní duel opravdu ani chvíli nenudil, tudíž se šance rodily od samého začátku. Paulinho to brzy ambiciózně, ovšem ne nepovedeně zkoušel z uctivé vzdálenosti; na druhé straně odpověděl Bardsley krásně odměřeným nákopem a Fletcher neuspokojivým navázáním.

První střelu na branku si krátce nato připsal Holtby, když zajímavě protáhl Mannoneho. A zatímco Spurs nadále sázeli spíše na individuální akce, Sunderland se ve 20. minutě vytáhl s jednou nádhernou kombinační. Colback ji ovšem zakončil prachbídně.

Na každý pád hráli Black Cats s favoritem zcela vyrovnanou, otevřenou partii. Vzadu vesměs riskovaly obě strany, a tak se stále bylo na co koukat. Ještě do přestávky pak tedy ne zcela nečekaně došlo na úvodní trefu zápasu; co už ale překvapilo, byla hrubice jinak spolehlivého Llorise. Ten ve 37. minutě akorát líznul Čelůstkův centr a nechal ho tím pádem dopadnout přímo ke kopačkám Adama Johnsona. Jeho koncovka již byla nekompromisní, jakkoliv ji produkovala křídelníkova slabší pravá noha.

Jenže Tottenham se do zápasu vrátil ještě včas, a to skrze povedenou standardku. Přetažený centr na zadní tyči sklepával Chadli a Paulinho zase jednou osvědčil svůj střelecký instinkt, když předskočil svého strážce a dloubl míč mezi nohy Mannoneho.

Druhé dějství pro Sunderland odstartovalo mimořádně smolně. Už s Chelsea Black Cats vlastně zlomil vaz vlastenec, dnes to nebylo o ničem jiném. O’Shea přitom s Dembélého přízemním centrem ani nemohl nic moc dělat, trefen byl na krátkou vzdálenost a tak akorát do paty, odkud se balon odrazil na přední tyč. Tam si s ním už zaskočený Mannone neporadil.

Tahle šťastná náhoda Kohouty definitivně nakopla. Holtby s Lennonem ihned registrovali zablokované střely z nadějných pozic a Spurs bylo obecně celé hřiště. Další znamenitou možnost uklidnit Tottenham neproměnil Defoe po lahodné kolmici Holtbyho. Místo toho favorit pomalu začínal propadávat ve středu pole, a když už Villas-Boas zareagoval vysvlečením Sandra, ten byl okamžitě velmi šťastným hráčem, jakmile ve vlastním vápně zcela očividně a docela dobře úmyslně zahrál rukou.

Tottenham odpověděl na první pohled přesvědčivě (pěknou akcí a tyčí Defoea), na pohled druhý zkrátka stále nedostatečně. To se mohlo projevit hned v 82. minutě, kdy se Borini dostal na puntíku k nechtěnému míči a trestuhodně jej odpálil přímo do Llorisovy náruče.

Paulinho (nejen) dnes představoval pro soupeře skrytou hrozbu svými náběhy z hloubi pole a Sunderland málem pykal sedm minut před koncem, kdy se brazilský záložník zase jednou vydal kupředu a nepřesnou hlavičkou lehce znehodnotil výbornou práci Townsenda. Ránu jeho samotného pak pro změnu vyrazil nad břevno Mannone. Mackems už za omezené podpory obecenstva nijak výrazně nepozlobili.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
HullCity

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

základ : Lloris - Walker, Capoue, Dawson, Naughton - Dembele, Paulinho - Lennon, Holtby, Chadli - Defoe.

dneska to už jenom podle tý úvodní sestavy vidím na remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, to je škoda s tím Tottenhamem, čekal jsem, že se stanou už pravidelným soupeřem velké čtyřky, zatím to ale vypadá, že do dvou let bude z Tottenhamu jen průměrný klub bojující někde o desáté místo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele