31. kolo
22.03.2014 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Norwich City - Sunderland AFC 2:0

Takhle se o záchranu prvoligové identity určitě nebojuje. Sunderland přijel na stánek Norwiche hrubě nepřipraven vyhrát, a to se mu také ani zdaleka nepodařilo. Nulová organizace defenzivní hry se podepsala pod dvě poměrně rychlé branky a následně se už spíš jen dohrávalo. Zatímco tedy Black Cats zůstávají v sestupovém pásmu, Norwich se od něj vzdaluje...

Canaries po změně kalendářů doopravdy musejí milovat vlastní fanoušky - v domácím prostředí jim totiž dosud v roce 2014 přinesli pouze jeden moment spojený se zklamáním po inkasované brance, na čemž dnešek nic nezměnil. Sami Kanárci navíc teprve popáté v sezoně docílili (alespoň) dvou vstřelených branek.

Pracovat na tomto výkazu začali na sklonu oťukávací úvodní dvacetiminutovky, Mannone a O’Shea nicméně "nacvičovali" už dříve. Ideálně nezaspolupracovali už při standardce Snodgrasse, po níž hlavičkoval Bassong, a pak tedy při gólu skotského křídelníka. Tehdy si kapitán s brankářem nezakřičeli, nikdo z nich neodvrátil přízemní centr Olssona, tahle úloha připadla až druhému stoperovi - a vzniklou paniku utnul Elmanderův klidný pas z druhé vlny skórujícímu Snodgrassovi.

Norwichi tahle branka ale pochopitelně nestačila a brzy tak kousek za hranicí šestnáctky notně zaplavala Howsonova střela, aby Mannonemu nadělala vskutku pořádně problémy. A Sunderland za druhým inkasovaným gólem neomylně mířil i nadále; však hned poté rozhodně měl skórovat van Wolfswinkel po výzvě Hoolahana. Těsně před Mannonem ovšem nizozemský útočník, čekající na gól od úvodního kola sezony, nedokázal nastavit svou pravou nohu ideálně tak, aby Hoolahanovu přihrávku zleva odklonil do sítě.

Zasloužené stvrzenky zaslouženého vedení nad špatně organizovaným Sunderlandem se tak Norwich dočkal "až" po půlhodině hry. Tehdy přišel do vápna další centr z levé strany, aby se ukázalo, že jeho pozdější odhlavičkování nebude pro červenobílé tak úplně vysvobozením - balon se totiž snesl akorát k pravé noze Tetteye, jenž se následně odhodlal k jednomu z těch volejů, které mohou vyústit buď v nálepku dřeváka, nebo hrdiny. Inu, norský záložník si "zvolil" druhou variantu a vsítil tak svůj letošní první a pro klub nesmírně vitální gól.

Jestliže se pak Norwich blýskl takovou parádou, Sunderland v prvním poločase směrem dopředu předvedl slušné nic. Borini z většího úhlu Ruddyho při zemi nenachytal a krom toho se už Mackems akorát dvakrát marně dožadovali pokutového kopu.

Po přestávce záhy pokračovalo van Wolfswinkelovo hledání ztraceného "střeleckého já" skrze jednu hlavičku odrazem od země, ale také sunderlandské nenacházení adekvátní kreativní síly. Norwich přitom trochu zaspal vstup do druhého dějství, třást se ovšem doopravdy musel jedině poté, co Brown přetlačil Martina a se svou hlavičkou ztroskotal na včasně přemístěném Ruddym.

Delší pasáž bez šance, resp. záznamu hodného střeleckého pokusu, pak příhodně přerušil domácí hráč - konkrétně Hoolahan svou šouravou střelou na bližší tyč. A zbylou zhruba patnáctiminutovku Canaries rovněž dohrávali ve velkém klidu, zatímco se soupeř soustředil především na to, aby již jisté vítěze co možná nejvíc pokopal.

Nejblíže branky byl nakonec v tom samém časovém intervalu Snodgrass se svým přímým kopem, potažmo Redmond s jedním dalekonosným pokusem. Naopak na druhém konci barikády se Marcos Alonso tak maximálně čím dál víc blížil červené kartě, až ji nakonec při druhém napomínání ve třetí minutě nastavení přeci jen dostal.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele