29. kolo
25.03.2014 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Arsenal FC - Swansea City 2:2

Jako na centrifuze byly dnes opět duše příznivců Arsenalu. Ti se nejprve až do 73. minuty intenzivně strachovali o konec 14 zápasů trvající domácí ligové neporazitelnosti, pak je příjemným způsobem zaskočily dva slepené góly do sítě houževnatých labutí a nakonec přišel ještě jeden zásadní dějový twist; a sice vlastní gól Flaminiho na samém sklonku dohrávaného utkání...

Arsenal neodstartoval špatně. Oxlade-Chamberlain ještě během první pětiminutovky mírně poškádlil Vorma ranou ze střední vzdálenosti, ovšem byli to Swans, kdo se na Emirates Stadium dostal do vedení. Taylor v 11. minutě zleva precizně odcentroval a Bony majestátním výskokem zaskočil svého strážce Vermaelena i zkoprnělého Szczesného definicí nechytatelné hlavičky.

První pěknou kombinaci Arsenalu na poslední chvíli překazil v 18. minutě Rangel a hned záhy se po rohu hlouček fanoušků na chvíli zaradoval v domnění, že Mertesacker svou hlavičkou rozvlnil tu "správnou", nikoliv pouze boční síť. Jinak se nicméně Gunners bezesporu trápili.

V jednu chvíli dokonce propadli při rohu takovým způsobem, že se pak jen taktak ubránili absurdnímu přečíslení 4 na 2, a pokud samy labutě přímo nehrozily, tak si alespoň na delší časové úseky přivlastňovaly balon - což přitom kór doma bývá výsada samotného Arsenalu. Ten se v první půli mohl odvolávat snad jen na poměrně nebezpečné standardky, dál už sotva na něco jiného - jako třeba individuální akci a relativně slušné zakončení Cazorly ze 43. minuty.

Po přestávce měli první příležitost opět hosté, když Michu hrubě netrefil dobrou Shelveyho přihrávku do hloubi pokutového území Arsenalu. A tentýž hráč pak ošklivě nezkrotil ani svou hlavičku ze zajímavého postavení přesně na sklonku úvodní hodiny hry. V tu chvíli už měl Wenger jednou (netradičně) vystřídáno; přesto se obrázek hry nijak dramaticky neměnil a opravdu nic nenasvědčovalo tak bleskurychlému obratu, jaký Gunners předvedli bezmála 20 minut před koncem.

Vše načala krásná Gibbsova individuální akce po levé straně, kde se levý bek Arsenalu obtočil kolem svého strážce a přesně našel hladce skórujícího Podolského. Právě on byl přitom oním brzkým žolíkem Arsenea Wengera; a právě on se z největší části zasadil rovněž o vítěznou branku. Tu tentokrát připravoval dokonale vyměřeným pasem za skluzujícího Williamse, který jenom tak lehce popíchl do sítě (výjimečně) nabíhající Giroud.

Swansea pak přirozeně bylo jako opařené, celý druhý poločas už koneckonců účelově bránilo a nebylo zrovna připravené nějak odpovídat na údery domácích. Nejblíže vyrovnání tak nadlouho byl Bony Wilfried s další, tentokrát o poznání hůře umístěnou hlavičkou, kterou hravě zkrotil Szczesny. Jenže...

Znáte to. Pokud koukáte na film, zpravidla po něm požadujete, aby byl co možná nejméně čitelný, předvídatelný. A fotbalové utkání někdy může ctít přesně takové zásady nejkvalitnějších snímku, což byl přesně případ dnešního duelu na Emirates Stadium. Stejně jako totiž nic nenasvědčovalo obratu Arsenalu, neexistovala ani žádná vodítka k pozdnímu vyrovnání Swans.

To se tak zrodilo doslova z ničeho, respektive z jedné pěkné akce Brittona s Hernándezem, kterou ovšem zakončil nesmírně smolný biliár - Mertesacker skluzem posunul míč do Szczesného, od něj se balon odrazil do kolene Flaminiho a bylo to. Gunners si zřejmě definitivně můžeme odepsat z boje o titul...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
fejfi24

3:0 (Giroud 2x, Cazorla)

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

zápas by se měl hrát 25.3. jinak můj tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Můj Tip je 3:1 pro Arsenal Rosa by mohl dát 1 gol

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jak mohl Rosa dostat hodnocení 2? Podle mě jeho jeden z nejlepších měsíců za Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bony gol

Reagovat
smazaný uživatel

tip jak víno na dnešek

Reagovat
smazaný uživatel

no vzhledem k tomu, že swans nevyhrálo už 8 zápasů vřadě, tak očekávám těžký zápas pro zdecimovaný AFC...

Reagovat
smazaný uživatel

AFC není nikdy zdecimovaný! Tukle kokotinu může říct jen fanoušek Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chamberlain i Gibss omilostněni? Pěkné, ale trochu pozdě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti nelíbí na pravdě?

Reagovat
REPLIKATOR

1:2 krize Arsenalu bude vrcholit

Reagovat
smazaný uživatel

omg

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele