3. kolo
01.09.2012 13:45 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

West Ham díky fantastické první půli porazil Fulham 3:0

West Ham je zatím doma stoprocentní. Před čtrnácti dny porazil 1:0 Aston Villu, dnes trojnásobnou municí zatížil konto Fulhamu. První městské derby tak ovládl nováček z východní části města. Branky domácích už v první půli nastříleli Kevin Nolan, Winston Reid a Matthew Taylor. Zazářila i nová akvizice z Liverpoolu...

Andy Carroll se zatím vyplácí stoprocentně. Pod jasným výsledkem 3:0 se sice nepodepsal gólově, ale jeho výkon je pro Hammers obrovským příslibem. Jeho obnovená spolupráce z Newcastlu s Kevinem Nolanem přinesla ovoce už v první minutě - posila z Liverpoolu vyhrála hlavičku, Vaz Té přiťukl balón Nolanovi a kapitán West Hamu ryze anglickou akci zakončil prvotřídně na zadní tyč - 1:0.

Slušný výkon předvedla i posila Fulhamu ze Sunderlandu, Kieran Richardson odehrál necelou hodinu, svou nejlepší chvíli vyplýtval už v sedmé minutě, kdy pálil ze střední vzdálenosti, Jaaskilainen jeho pokus nicméně vyrazil jen ke spoluhráči. V první půli ještě prověřil gólmana Hammers Sidwell, ale jeho střela po zemi doprostřed nenadělala jedničce domácích problémy.

První poločas navíc patřil výhradně týmu z Upton Parku. Ještě do patnácté minuty se v ochozech tleskalo třikrát, nejprve se o to postaral Diamé ve spolupráci s Carrollem - minuta Vaz Té z pravé strany nacentroval na hlavu Carrolla, který nádherně sklepl míč na další letní posilu Diamého, jenže jeho krásný volej skončil i díky přispění Schwarzera jen na břevně. Krátce nato si Vaz Té narazil se spoluhráčem na kraji vápna a z jedné pálil na přední tyč - brankář Fulhamu opět skvěle vyrazil.

Když se blížila třicátá minuta, padl však druhý gól - Rohový kop Taylora doletěl na hlavu Winstona Reida, který přeskočil Diarru a zvýšil na 2:0. Pět minut před koncem pak zabušili do polorozpadlé střechy Cottagers potřetí. Collinsův nákop z půlící čáry dostal Hangeland pod tlakem Carrolla pouze na kopačku volného Matta Taylora a ten levačkou překonal Schwarzera znovu - 3:0

Druhý polovina zápasu už toliko atraktivity nenabídla a nutno přiznat, že to bylo především díky tomu, že West Ham příliš útočit nepotřeboval. Fulham navíc hru zlepšil, z lavičky přišla čerstvá posila Berbatov namísto neviditelného Petriće a bylo to znát. První šanci po změně stran však měli opět domácí - přímý kop proměnil Matt Taylor s obrovskou razancí v přízemní dělovou kouli a Mark Schwarzer div nedopadl jako Petr Čech proti Readingu.

Poslední dvacetiminutovka ale patřila vesměs hostům. Na jejím začátku se po nepřehledné situaci v pokutovém území Hammers ke střele zblízka dostal Sidwell, avšak Jaaskilainen pohotově vyrazil. Za pět minut pak střílel Rodallega z hranice vápna po sklepnutí Berbatova opět jen do míst, kde byl připraven finský brankář. Velké vzrušení přinesl samotný závěr klání, nejdříve někdejší gólman Boltonu vychytal z úhlu Duffa, aby pak nadvakrát zneškodnil i šance Huga Rodallegy.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
JimBob

První poločas proti Swans byl dobrej až na dvě zbytečný chyby z nedbalosti, co nebyly ani šance soupeře. Stačí pokračovat v podobným stylu a máme i na Fulham.

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

...2...

Reagovat
smazaný uživatel

2:2/1:2

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

+2,5g

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele