6. kolo
29.09.2012 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Swansea pokračuje v komplexní mizérii, vzdorovat nedokázalo ani Stoku

Remízový král i princ Premier League konečně bodují naplno. Vedle Sunderlandu se ve stejný čas dočkal i Stoke, který ke čtyřem jednotlivým korálkům přidává další tři zásluhou dvou tref prozatím spolehlivého Petera Crouche. Nejdražší posila klubu se letos prosadila už čtyřikrát; naproti tomu Swansea čeká na gól již tři po sobě jdoucí kola.

Nebyla to náhoda, že dnes úřadoval zrovna známý dlouhán, jenž dříve přesídlil na Britannia Stadium za 10 milionů liber z Tottenhamu. Byl to totiž právě on, kdo vsítil poslední vítězný gól Potters - to se ještě psal duben 2012 a hrálo se midlandské derby s dnes již druholigovými Wolves. Ovšem stejně jako tehdy, také dnes tři body nikdy nebyly pořádně v sázce. Crouch po rohu vhlavičkoval balon do sítě už po 12 minutách, aby poté Stoke dokonce mnohdy působil fotbalovější dojmem než tradičně opěvované, technické Swansea.

Michel Vorm, jenž loni na Britannia Stadium nechytal, prožil veskrze děsivou premiéru - před ním totiž bránil obyčejný cedník. Nizozemec musel být celé úvodní dějství v pohotovosti, a když se Crouch prosazoval podruhé v utkání, mohl si dovolit dokonce dva střelecké pokusy. Ujal se - logicky - teprve ten druhý. Hattrick potom vytáhlý forvard mohl zkompletovat až těsně před závěrečným hvizdem, když po centru Etheringtona napálil břevno.

Swans už po pauze nepomohl ani přímočařejší herní projev; obešli se bez významnější šance, takže přirozeně potřetí za sebou neskórovali. Jaký to kontrast oproti deseti brankám v úvodních třech kolech.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tusim ze se Stoke vytahnou... 4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele