19. kolo
26.12.2012 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Střetnutí Readingu se Swansea jako jediné branku nepřineslo

Hráči Royals však i přesto mohou slavit, nejenže dokázali po dlouhé pauze konečně bodovat, ale především vinou lepšího skóre opouštějí poslední místo, na které nyní spadlo QPR. To hosté si pak nadále upevňují pozici ve středu tabulky.

Domácí strana čeká už hrozivých sedm utkání na bodový zisk a s pouhopouhými devíti body zůstává přikována ke dnu ligového pelotonu, proti Swansea tak již potřebovali svěřenci manažera Briana McDermotta konečně znovu bodovat. Tomu však obraz hry příliš nenapovídal, od prvního uvedení míče do hry byla k vidění převaha hostů, kteří drželi mičudu na svých kopačkách a trpělivě se posouvali kupředu...

...zaslouženou odměnu mohl po chvíli přinést ostrostřelec Michu, tomu se však z pokutového území nepodařilo zamířit do prostoru branky. Stejně si z volného přímého kopu vedl i Ki Sung-Yueng a Brittonovu ránu pro změnu zablokoval Leigertwood. Michu se pak z další ofenzivní akce užuž radoval z branky, když efektně obstřelil Federiciho, vinou nedovoleného zákroku na Mariappu však nemohla být trefa španělského záložníka uznána! Royals premiérově zahrozili až po sedmnácti minutách, kdy se po Harteho standardce vrátil balón ke Kébému, ten ovšem z hranice vápna vymezený prostor nenašel.

Čerstvý nováček nejvíce ze všeho postrádal klid a přesnost v rozehrávce, díky čemuž se prakticky nedostával do zakončení a naopak zbytečnými ztrátami ve středu pole vybízel Labutě k rychlým protiútokům do otevřené obrany. Když už Kébé oslovil nabíhajícího Pogrebňaka, tak si vytáhlý Rus kulatý nesmysl až moc posunul a pohotový Ashley Williams celou situaci zachránil. Na druhé straně pak ukázal velkou hrubku Gunter, který hrudníkem přiťukl míč přímo do cesty Michuovi, ten však z malého vápna prostor tří tyčí přestřelil! Následné dva dalekonosné pokusy Dyera postrádali to hlavní - přesnost.

Také po změně stran se dlouho pokračovalo podle stejných not. Hráči waleského celku se s balónem na kopačkách zbytečně neukvapovali, klidně si ho několikrát mezi sebou vraceli na své polovině, avšak nadcházející pokračování už znatelně pokulhávalo - zajímavé akce před oběma brankami tak byly dlouho zapovězeny. To mohl po hodině hry prolomit hlavičkující Dyer, tomu ale vystavil stopku skvělý Federici!

Agilní křídelník se hnal do šance i vzápětí, strážce domácí svatyně ale osvědčil dobré čtení hry a dlouhý míč odvrátil do bezpečí. Během krátké doby zakončoval po standardce ještě Ki Sung-Yueng, ten ovšem pro změnu mířil jen do místa, kde stál nachystaný Federici. Readingu hodně pomohla střídání, mezi nimiž byl i odchod Pogrebňaka, jehož místo zaujal Le Fondre, který se mohl zakrátko radovat z branky, ale mičudu dopravil po volném přímém kopu za brankovou čáru rukou, a tak si místo gratulace vysloužil od sudího Jonese žluté napomenutí.

S přicházejícím závěrečným hvizdem začala ofenzivní snaha obou týmů plynule narůstat, přičemž největší příležitost měl po Vormově nepřesvědčivě odvráceném centru opět Le Fondre, jeho pokusu se však na brankové čáře postavil hlavou do cesty obětavý Chico!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Veselac

tip 2...1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Neda sa stale len prehravat, ja verim ze dnes nenechame swansei vsetky body. 2-0 ;-)

Reagovat
hradec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele