24. kolo
30.01.2013 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham mohl být na Carrow Road rád za bod

Nečekaně bezzubý Tottenham zavítal při středečním večeru do Norfolku. Norwich na svém Carrow Road odvedl pracovitý, zodpovědný výkon, při němž dlouho držel slovutnějšího soka v šachu. Lepšící se, avšak stále málokdy hrozící Spurs srovnali jen díky Baleově záblesku geniality.

Tottenhamu v nedávné době přinesl zlepšené výsledky přechod na systém se dvěma hrotovými útočníky; na ten však Villas-Boas po dobu Afrického poháru národů může zapomenout a vzhledem k dnešnímu tožskému postupu do čtvrtfinále mistrovství bude moci zapomínat přinejmenším i dva další zápasy. Což by mohl být problém, neboť Defoe se nedávno potácel v menší krizi. V neděli nicméně dostal volno pro pohárový zápas s Leedsem a to mu s ohledem na dnešek patrně prospělo.

Stejně jako Defoe, také Holt na druhé straně očekává příchod konkurentů (dnes se ostatně podepsal Kamara z Kansasu) - a ten byl dnes nabuzen ještě lépe. Norwich právě pod jeho velením dominoval úvodní části. Sám Holt ve 20. minutě sice z nadějné pozice přestřelil, jenže později si hlasitě říkal o penaltu, aby po půlhodině hry také Llorise prověřil. Dvě minuty poté už Canaries převahu konečně promítli na ukazatel skóre...

...a chybět u toho nemohla obě spolehlivá křídla, Snodgrass s Pilkingtonem. Prvně jmenovaný centroval na zadní tyč, jeho protějšek sklepával na střed a tam už číhal neomylný Hoolahan. Tottenham přitom osvědčil svůj mizerný pohyb po hřišti, který ho srážel celých 90 minut; což ostatně potvrzovala i zdánlivá neviditelnost dua Bale-Lennon. Druhý jmenovaný prvně pořádně zapracoval teprve ve 41. minutě, když do šance vyslal Defoea. Bunn si posléze připsal svůj premiérový zákrok v utkání.

Bale, ten si svůj okamžik slávy schoval až na později; výrazně později. Tottenham do jeho zázračného okamžiku exponenciálně zkvalitňoval svůj výkon, jakkoliv Defoeova rána z 51. minuty stále působila coby osamocený ostrůvek - což mimochodem nezměnil ani příchod debutanta Holtbyho. Plichtu tedy musel zařídit starý známý: Bale po 80 minutách převzal Defoeovo sklepnutí ještě uvnitř vlastní poloviny, prosvištěl kolem pár protivníků a neomylně zakončil.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1(Bale)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Dost odbytej report, jednoznačně jsme mohli zvrátit vedení na naši stranu v závěru. Nic to však nemění na tom, že jsme měli takhle hrát celých 90 minut. Příchod Holtbyho na plac byla po Baleově gólu asi nejlepší věc v zápase. Hrál parádně, jednoznačně se nám s ním vrátila ta tvořivost, která odešla s VdV a Modrićem. Tak snad přijde dnes nějakej ten hrot a budou lepší zítřky. COYS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele