20. kolo
29.12.2012 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Další strach o výsledek, United jen se štěstím přehráli WBA

Znovu to bylo trápení, znovu ale Manchester United nakonec na vytoužené tři body dosáhl. Dnes vedl na Old Trafford nad West Bromwichem už od deváté minuty, kdy si dal vlastní gól McAuley, nakonec se ale o výsledek pořádně strachoval - tři body pojistil až v závěru van Persie.

Sir Alex Ferguson pro dnešní utkání promíchal sestavu, pouze na lavičce nechal například nejlepšího střelce van Persieho nebo hrdinu minulého ligového duelu s Newcastlem Hernándeze, do základu se naopak vešli Welbeck a po dlouhém zranění také navrátilec Kagawa.

Hosté si ale od samého začátku s favorizovaným soupeřem v ničem nezadali a už v páté minutě se dožadovali odpískání penalty, pravdou ale je, že Long naběhl do Smallinga příliš okatě a píšťalka sudího Mosse právem zůstala němá. United poprvé zahrozili pomocí rohového kopu, kdy hlavičkoval Vidić, ovšem bez šance na úspěch - vysoko nad.

V deváté minutě se poprvé měnilo skóre, a k překvapení většiny diváků, kteří očekávali klasické otáčení ze strany domácích, se z vedoucí trefy radovali právě Rudí ďáblové. Z levé strany pronikal Young, po rychlé narážečce s Kagawou centroval před bránu, kde míč tečoval stoper McAuley tak nešťastně, že překonal vlastního gólmana Fostera.

Po několika chvilkách klidu se Manchester znovu ozval na přelomu sedmnácté a osmnácté minuty, kdy nejprve Welbeck o malý kousek nedosáhl na zajímavý dlouhý pas Cleverleyho, aby se o několik sekund později dostal k řádnému zakončení, které však bylo mírně tečováno a nakonec bezpečně polapeno pozorným Fosterem.

Krátce po třicáté minutě zápasu přišly dva hvězdné momenty Ashleyho Younga, jenže ten při prvním zakončení hlavou minul, jeho nádherný volej pod břevno pak zase skvostně vyrazil Foster na roh. I z něj United zahrozili, k dorážce se dostal Carrick a za již překonaného brankáře WBA musel na brankové čáře zakročit Tamas.

Na druhé straně se ke střele prodral Odemwingie, po povedeném prosmýknutí kolem dvojice bránících hráčů ale mířil hodně nepřesně. A když v poslední zajímavé situaci prvního poločasu trefil Foster svým odkopem dotírajícího Welbecka, pořádně si oddechl při sledování míče, jak končí mimo tři tyče.

První střelu do vymezeného prostoru si hosté připsali až krátce po přestávce, to své štěstí z dálky zkoušel Brunt, na De Geu si ale přijít nemohl. West Bromwich s přibývajícím časem čím dál více přebíral iniciativu, soupeře zatlačil a vytvořil si jasnou územní převahu. Hlavičku McAuleyho musel odvracet Carrick, stejný hráč pak zblokoval také dorážku Longa.

Ďáblové zahrozili rychlým únikem po pravé straně, Valencia pak servíroval do vápna ideální přihrávku Youngovi, jenže ten promáchl. Ekvádorský křídelník pak nechal vyznamenat Bena Fostera, a tak se United stále museli o výsledek strachovat. V sedmdesáté první minutě navíc mohli děkovat štěstěně, že McAuley po rohovém kopu hlavičkoval jen do břevna...

Domácí si pořádně koledovali o vyrovnání, nechali se Baggies jasně přehrávat, naštěstí pro ně ale všechny nebezpečné pokusy zpoza šestnáctky dokázal některý z obránců v červeném zblokovat. A tak mohl na druhé straně hrozit střídající van Persie, jenž ale napoprvé ještě po přihrávce Evry a rychlé otočce Fostera nepřekonal.

Potrestat to mohl Odemwingie, jehož ránu si div že nesrazil Vidić do vlastní klece, a rozhodnout mohl o minutu později Welbeck, jenž sice mířil přesně k tyči, Foster však vytáhl další perfektní zákrok. Nakonec se ale United přeci jen dočkali pojišťovací trefy, to když převzal míč van Persie, připravil si ho na levačku a nechytatelnou bombou pod břevno definitivně přiřkl domácím tři body.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

7 bodů!

Reagovat
PePiG7

2-1 RvP,Welbeck-Brunt

Reagovat
smazaný uživatel

ťažký zápas tipujem 3:2 Chicharito Evans Persie- 2x Lukaku

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

zastříme si a W.B.A. pojede domů s debaklem.Tip : 5:1 - Robin dá hatrick

Reagovat
smazaný uživatel

*zastřílíme*

Reagovat
smazaný uživatel

4-1 klid

Reagovat
smazaný uživatel

wba bude zlobit

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-0.

Reagovat
smazaný uživatel

srandu si robia s tym kurzom 1.30 ? 3:1

Reagovat
Devil

Musime si udrzet odstup od Citybank..........

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-3

Reagovat
xfox88

Must! Aby tam bolo tych 7b medzi nami a city

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/manchester-united-vs-west-brom-2-0-motd-1

Kagawa je zpět, dobré znamení pro United....ten jeho oblouček při prvním gólu byl lahodnej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele