7. kolo
06.10.2012 13:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Fletcher poprvé neskóroval – Sunderland poprvé prohrál

První zápas, v němž zůstal Steven Fletcher bez gólu, první porážka pro Sunderland, první čisté konto Manchesteru City ve všech soutěžích. To všechno se událo první zápas sobotního programu Premier League, v němž obhájce titulu porazil vzpírajícího se soupeře ze severu Anglie 3:0. Gólově se prosadili Aleksandar Kolarov, Sergio Agüero a James Milner.

Roberto Mancini úplně obměnil útok, když na lavičku usadil Džeka i Agüera a do sestavy se dostali jak Mario Balotelli, tak Carlos Tévez. A právě argentinský forvard měl na svědomí první klíčový okamžik utkání - Tévez byl před vápnem faulován Cuellarem a z následného přímého kopu fantasticky zatočil míč do brány Aleksandar Kolarov. V páté minutě tak domácí vedli 1:0.

Po sérii nepovedených rohů Sunderlandu se otěží zápas chopili opět domácí, z dalšího přímého kopu trefil Kolarov zeď. Po půlhodině hry si pak po centru a pod tlakem obránce neporadil s obtížným míčem na hranici malého vápna Balotelli. Mackems se k první střele na branku dostali až v osmatřicáté minutě, Steven Fletcher však mířil z hranice vápna do míst, kde byl připraven Hart, jeho rána byla navíc tečována a k brankáři došla bez potřebné razance.

První poločas rozhodně neproběhl v žádném divokém tempu, spíš e naopak. Naproti tomu druhé dějství začal ve velkém stylu. Po pár minutách měli sérii příležitostí hosté, ale tu nejnadějnější zazdil Larsson. Na druhé straně pár vteřin poté střílel velmi razantně Yaya Touré po přihrávce Silvy - po následném rohu pak mohl zvýšit na rozdíl dvou branek po zranění navrátivší se Micah Richards, jeho střelu do odkryté branky ovšem nakonec odvrátil na brankové čáře Rose.

Hra nahoru-dolů pokračovala i nadále. Fletcher po centru Sessegnona hlavičkoval parádně - Hart ještě parádněji zakročil - ale vše zbytečně, jelikož se mával ofsajd. Po přízemním pasu Kolarova mezi penaltu a malé vápno pak u druhé brány těsně nedosáhl na míč Balotelli. Nedlouho poté z rohového kopu hlavičkoval přesně Richards a jen tygří skok Mignoleta zabránil gólu.

Proměnu ve smyslu efektivity znamenalo až dobré Manciniho střídání. Sergio Agüerovi stačily čtyři minuty na trávníku, aby po hodině hry vstřelil branku. Silva dal Kolarovovi do lajny, levonohý fotbalista poslal do vápna krásný míč a Agüero prvním dotekem zvýšil na 2:0. Velké věci se před Mignoletem i nadále - za devět minut po Agüerově dobré příhře střílel o centimetry vedle Tévez. Za další minutu Carlos Tévez utekl obránci, obešel brankáře a vracel zpět Silvovi - ten ovšem trefil chytrým lobem jen břevno.

Zahanbit se nechtěli ani hosté, McClean donutil Harta k zákroku po hlavičce, nakonec však byl dobíhajícímu Sahovi odpískán faul. To bylo ovšem od Black Cats takřka všechno. Manchester City výrazně tlačil a mohl klidně zvítězit o více než "jen" tři góly. Ten poslední vsítil rovněž po přímém kopu z boku vápna James Milner - nutno dodat, že mu významně pomohla Gardnerova teč - každopádně tímto skóre zakotvilo na konečných 3:0. Sergio Agüero totiž velikánkou šanci v nastaveném čase spálil na vynikajícím Mignoletovi.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

vidím, že sunderland zatím neporažen.. no snad se city konečně proberou a začnou dávat góly, jejich hra tuto sezonu se mi ani trochu nelíbí, chybí bojovnost a chuť zakončovat

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

názorový příspěvek k LM psát radši nebudu, k zápasu je tisíc diskusí... jen tolik: BD hrála skvěle. měli jsme s ní problém a jestli to takhle půjde dál (věřim že ne) tak si to dáme s ajaxem o EL! přijde mi, že máme moc hvězd na jednom "hrišti"... sunderland snad sundáme, jinak last week byl v anglii, naživo wolves - sheffield a v neděli av - wba, skvělé ! od našeho týmu sem byl bohužel daleko...příště

Reagovat
smazaný uživatel

city se probere a vyhraje 4-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Micah už konečně trénuje, ale eště neočekávám, že do tohoto zápasu naskočí. Nicméně tento zápas musíme se probrat, vrátit se k klasickému rozestavení, které nám loni přinášelo uspěchy a vyhrát ! Nebude to lehký, ale ve tři body věřím ( 3 - 0 Mario,Yaya,Vinnie ) :) Až se uzdraví Micah, tak to bude jiný koncert !!!

Reagovat
smazaný uživatel

14:1 (Tevéz hattrick)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z Garcii uz je dokonce opora?

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Javi Garcia je pro city důležitý ,ale věřím že citizens vyhrají i bez něj

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3body jsou zaslouženě doma !!!

city předvedlo parádní výkon

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/film-animacio/mcsun30mo-LkjtxFdJDS5aonLg

Ty přímáky od Kolarova jsou čím dál víc excelentnější

Reagovat
smazaný uživatel

nech konečne dajú iných brankárov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele