20. kolo
29.12.2012 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Swansea vyválčila tři body ze hřiště Fulhamu

Čtyřzápasovou sérii čekání na plný bodový zisk dnes ukončila Swansea, která si veze důležité vítězství z Londýna, kde udolala domácí Fulham. I bez nejlepšího střelce Michua vedli hosté už 2:0, když se prosadili Danny Graham a Jonathan De Guzmán, Cottagers pak už stačili jen snížit zásluhou Bryana Ruize.

Domácí přitom nehráli nijak špatně, dokonce byli po většinu zápasu aktivnějším celkem, jenže na gól čekali až příliš dlouho. Úvod dnešního duelu byl z obou stran velmi opatrný, soupeři jako by se z počátku spíše seznamovali a do valného útočení se nehnali. V desáté minutě přesto Fulham mohl poprvé udeřit, když Ruiz ideálním centrem připravil šanci pro Berbatova, ten ale nepotvrdil roli spolehlivého vánočního střelce a přestřelil.

Poté už o sobě začaly dávat vědět také Labutě, a byly to právě ony, kdo se v devatenácté minutě dostal do vedení. Nejprve sice Grahama vychytal Stockadale, už o malý moment později ovšem nacentroval z pravé strany Pablo Hernández, Dyerovu střelu z prvního dotyku vyrazil domácí brankář jen před sebe a dobíhající Danny Graham neměl problém s otevřením střeleckého účtu utkání.

Fulham odpověděl dělovkou Ruize, která ale proletěla těsně nad břevnem. Stejný hráč to poté zkoušel výrazně chytřejším a techničtějším způsobem, jenže tentokrát ztroskotal na výborném zákroku gólmana Tremmela.

Ruiz byl nejaktivnějším mužem na trávníku i po návratu ze šaten, hned ve čtyřicáté sedmé minutě střílel chytře přes zeď ze standardní situace, zaskočený a absolutně nereagující Tremmel si však mohl oddechnout, Ruizova rána letěla těsně mimo. Naopak v padesáté druhé minutě přidali Swans svůj druhý gól, to když nešťastník zápasu Stockdale trefil svým odkopem Hangelanda, tím tak založil protiakci soupeře a přihrávající Pablo i zakončující De Guzmán už si s nabídnutou příležitostí věděli rady.

Fulham se vrátil zpět do boje o body za další čtyři minuty, kdy už se konečně střelecky prosadil i Bryan Ruiz. Dejagah zatáhl míč po pravé straně, po jeho centru ale ještě hlavičkoval Berbatov jen do břevna. Akce však pokračovala, Berbatovova zblokovaná dorážka se dostala k Ruizovi, který pak už dílo dokonal. Domácí dokonce i srovnali, trefa Berbatova ovšem nemohla být uznána pro ofsajd. Závěrečné šance Rangela a znovu Berbatovu už na výsledku nic nezměnily, a tak si Swansea připisuje důležité tři body.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
rickroll

Jestli navážeme na své poslední tři výkony ,tak se Swansea opravdu nemusí ničeho obávat...

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

videl bych na tesnou tak trochu nahodnou vyhru domacich nebo remizu

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Berbatov)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele