11. kolo
10.11.2012 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Everton otočil duel se Sunderlandem, hrdinou opět Fellaini

Sedmdesát sedm minut to vypadalo na obrovské trápení, Everton nehrál dobře a prohrával se Sunderlandem v Goodison Parku po trefě Adama Johnsona 0:1. Jenže pak opět zaúřadoval Marouane Fellaini, jenž první gól dal a druhý nádhernou patičkou připravil. Toffees tak nakonec berou tři body...

Everton začal aktivně a už po pár desítkách sekund hry mohl zpoza šestnáctky zakončovat Pienaar, rána mu však vůbec nesedla. Pak se ve středu hřiště parádně uvolnil Mirallas, vyslal do úniku Jelaviće, kterého v šestnáctce poslal k zemi O'Shea, podle názoru rozhodčího Masona se však o nedovolený zákrok nejednalo.

Sunderlandu ovšem jasně patřily následující minuty, ve kterých si dokonce dokázal vypracovat dvě čisté gólové příležitosti. Nejprve parádně zakombinovali Fletcher se Sessegnonem, prošli od půlící čáry až před bránu Evertonu a po zakončení druhého jmenovaného musel vynikající zákrok vytáhnout gólman Tim Howard. A jen o chvíli později si oba hostující borci úlohu prohodili, po nahrávce Sessegnona střílel chytře podél vybíhajícího Howarda Steven Fletcher, bohužel pro BlackCats ovšem těsně minul.

Dvojité varování bylo zřejmě pro domácí dostačující, Toffees začali podnikat své obvyklé smrtící útoky po levé straně, průniky jak Mirallase, tak Bainese ale dokázala s vypětím všech sil hostující obrana zneškodnit. A když už to vypadalo, že si Mirallas narazil s Jelavićem natolik přesně, aby se mohl dostat do gólového zakončení, skočil mu do rány v poslední vteřině Rose.

Everton byl aktivnějším týmem, z úhlu tvrdě pálil Pienaar, Mignolet však neměl potíže míš vyboxovat do bezpečí. Jen první půlhodinku zvládl na hřišti jeden z nejlepších mužů na trávníku Kevin Mirallas, pak ho vyřadilo ze hry zranění a domácí jeho absence poznamenala. Přesto si ze standardní situace vytvořili dobrou možnost, když Baines přízemním centrem našel Jelaviće, jeho skákavý pokus ale břevno přeletěl.

Na druhé straně zase pronikl do pokutového území Colback, jeho střela levačkou ale nemohla vyvést Howarda z klidu. V závěru prvního poločasu ještě pálil ze třiceti metrů Neville, Mignolet měl ale naprosto odkrytý výhled, a tak mohl být u své levé tyče včas. Když už to vypadalo, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu, z ničeho nic se do vedení dostali hosté ze Sunderlandu. Domácí sice odvrátili rohový kop McCleana, balón však vrátil do vápna Gardner, Adam Johnson s osobním souboji předčil Osmana a z voleje přesně zakončil.

Jen pár minut po návratu ze šaten měl vyrovnání na hlavě Heitinga, za překonaného Mignoleta ale zaskočil u tyče stojící Johnson a uchránil Sunderland od inkasované branky. Stoper Evertonu se do zajímavého zakončení dostal i o pár chvil později, tentokrát ale branku vůbec netrefil.

Herně se ale Toffees pořádně trápili, dlouho si nedokázali vytvořit souvislejší tlak a byl to naopak Sunderland, kdo po dlouhé minuty v klidu kontroloval průběh zápasu. Adam Johnson mohl dokonce přidat druhý gól, v tomto případě ale neuspěl. Domácí celek mírně probudilo střídání Veliose, jenž nahradil Nevilla a hned ohrozil Mignoleta, na gól to však nestačilo.

V sedmdesáté sedmé minutě už se ovšem domácí dočkali, když se po přihrávce Osmana prosadil Fellaini. A jen o dvě minuty později už Everton vedl 2:1, to Fellaini geniální patičkou vysunul do šance Jelaviće a ten z prvního dotyku neomylně zavěsil. Hosté přesto mohli téměř okamžitě srovnat, po rohovém kopu byli na zadní tyči úplně sami Cuellar s Gardnerem, absolutně se však nedomluvili a z takřka stoprocentní šance nebylo nic. Everton už si závěr zápasu pohlídal a nakonec tak porazil Sunderland 2:1, díky čemuž se udrží na čtvrté příčce ligové tabulky.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele