30. kolo
25.03.2012 17:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Newcastle zaskočil West Bromwich. Jeho hřiště si přivlastnilo duo Ben Arfa-Cissé

Úřední hodiny pánů Cissého a Ben Arfy dnes odčarovaly domácí kouzlo West Bromwiche, který po dvou skvělých výsledcích na The Hawthorns nečekaně jasně padl. Oba fotbalisté se přímo podepsali pod každý ze tří gólů, senegalský forvard ovšem duel nedokončil, což by jízdu Magpies za poháry mohlo nepěkně ohrozit.

Ve znaku zdrcující stračí efektivity se neslo prvních 45 minut. Hodgsonova parta v minulých dvou představeních před vlastním publikem čarovala, když bez jediné inkasované branky porazila Sunderland i Chelsea. Dnešek byl ale opět tím nechtěným návratem ke starým časům, a tedy velkému počtu osmi domácích porážek. Poločasový stav 0:3 možná neodpovídal průběhu zápasu, neboť Newcastle neměl více ze hry a dokonce to v jednu chvíli vypadalo, že by WBA mohlo snížit na 1:2, nicméně řemeslně vedené protiútoky a relativně nepropustná defenzíva dnes zkrátka hovořily nezvykle nahlas.

Začala to už devátá minuta, kdy se po odvrácené standardní situaci perfektně zorientoval Jonás, kolmicí vyslal za obranu Ben Arfu a ten po "vrstevnici" vyzval k hladkému skórování Cissého. První úspěšná spolupráce tohoto dua - a rozhodně ne poslední. Jenom za dvě minuty si totiž oba fotbalisté role prohodili, když jen s jedním spoluhráčem fantasticky přešli do brejku a francouzský křídelník svým klasickým zakončením levačkou zpoza obránce nedal Fosterovi žádnou šanci. Následovala tedy pasáž mírného neklidu z pohledu Magpies, tu však rázně utnula 33. minuta a opětovná spolupráce Cissého s Ben Arfou. Tentokrát se bravurně zapojil i Ba, který také původně měl zakončovat po Francouzově přihrávce "pod sebe", ovšem sporný zákrok soupeře mu to znemožnil, a tak se kousek za ním prosadil jeho parťák z reprezentace.

Ten měl krátce po přestávce rozhodnout, místo toho se ale dostavila zápletka. V 51. minutě totiž kolize Williamsona s Krulem využil Long a WBA bylo zpátky v zápase. Jenže to bylo asi tak vše, o co dneska bylo ochotno usilovat. Za případným vyrovnáním se už Baggies dvakrát nehnali, jen okamžitá další střela Longa na dlouhou dobu prověřila Krula. Naopak Ben Arfa na druhé straně kouzlil i po pauze, když jednou donutil Fostera k dalekonosnému skoku.

Jinak druhý poločas mnoho nenabídl a veškeré naděje Albionu definitivně pohřbila již 75. minuta, když ze hřiště odkulhal Morrison, aniž by jej Hodgson mohl vystřídat. Tím se akorát potvrdil smutný háv tohoto utkání, jelikož už dříve pro změnu Newcastle přišel o své tahouny - Colocciniho i Cissého (tady to vypadalo na konec sezony dokonce). A leč následně Throstles v oslabení stejně tlačili, sedmiminutové nastavení využili jen k pár neškodným pokusům o šance.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Doma je WBA letos slabé, ale zas na NUFC umí... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Devil

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

WBA jsou silnější v 2pol. a i v tomto zápase půjde o to kdo dá první gól. Častěji je to právě Newcastle, kterému se daří vstřelit první gól. Tip:(1:2,2:0) 3:2

Reagovat
NuFc23

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím aspoň v remízu newcastlu. Proti WBA to většinou není žádná sláva. 2:2

Reagovat
Devil

Ja to rikal!

Newcastle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele