12. kolo
19.11.2011 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

ManUtd slaví další hubené vítězství, tentokrát nad Swansea

To bylo trápení! Třikrát 1:0; na takové výsledky jsme z letoška u United doopravdy nebyli zvyklí. Nicméně udály se. Tentokrát obhájci titulu těsně podlehlo statečné Swansea, které tím pádem na Liberty Stadium inkasovalo "již" dvakrát. Ďáblové se udrželi v doteď platném kontaktu s ManCity.

Manchester United by možná leckdy mohl fotbal vyučovat, k takové profesuře jako dnes by se přesto uchylovat neměl. Bez Cleverleyho živosti a naopak s dodanými zkušenostmi Giggse se na Liberty Stadium hrálo převážně vestoje, na půl plynu, lehkovážně v přihrávkách. United zkrátka hráli jenom to, co zrovna museli, nic víc. A že to od počátku měli ulehčené; Rangel totiž v 10. minutě až příliš otálel s rozehrávkou, pak jen trefil nohu Giggse a jeho přihrávku už jen pod tlakem Hernandéz usměrnil do sítě. Tím se Red Devils dostali do vedení a dál už do přestávky prakticky nic nepředvedli.

Soupeř veskrze stejně tak, maximálně pár pozičních chyb, které United nedokázali nijak využít. Jedna velká šance na vyrovnání by se přesto našla, a jaká! Chvíli po změně skóre se ve vápně dostal náhodou míč k Sinclairovi, na něhož už zívala kompletně odkrytá svatyně; jemu se však balon zamotal mezi nohami, takže nakonec vystřelil tak akorát za sebe.

Slavný Fergusonův fén, který v šatně dle mého názoru určitě nezůstal na ocet, v druhém dějství fungoval jenom krátce. United do něj vstoupili uvědoměleji, jenže to zúročili akorát akcí Rooneyho s Hernandézem, kterou zhatil mizerný první dotyk s balonem druhého jmenovaného. Jinak to bylo Swansea, kdo většinu této části tahal za delší konec provazu. Leckdy dokonce Velšané měli United pod zámkem a bombardovali je ostrými centry. Přesto mnoha příležitostmi Swans nezaujali; proti Sinclairovi de Gea musel tahat z rukávu jen průměrný zákrok a při závaru v 73. minutě mu zase svými bloky pomohli spoluhráči.

Z pohledu MU se alespoň věci daly do pořádku k úplnému konci zápasu. Tehdy Jonesův projektil lízal tyč a Nani z levé strany divže nedokroutil míč ke vzdálenější tyči. Co ale bylo pro United ze všeho nejdůležitější: neinkasovalo se, už potřetí v řadě, a to mimo jiné znamená i další cenné, leč vydřené vítězství.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Mircu5

0:0

Reagovat
Devil

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
diastan

1:1 by nebylo špatný

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to na remízu,Swans jsou doma neporazitelní.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Jedeme si do L.Stadium pro vítězství a doufat v zaváhání konkurenčních gigantú,kterí si to rozdají mezi sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
paver

Toto bude velmi tvrdé a napínavé utkání ve kterém zvítězí United. tip: 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

No,já jen doufám,že nám reprezentační pauza prospěla a konečně začneme hrát fotbal a ne ten hnus co předvádíme od zápasu se Stoke Neodvažuju se tipovat, s tou hrou co jsme předváděli doposud bysme byli schopní prohrát i v třetí lize,tak uvidíme...doufám ve stoprocentní zlepšení mojeho milovanýho týmu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 ROONEY 3 kusy.UNITED,UNITED,UNITED

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
Devil

Hra opet nic moc,ale tri body jsou doma!

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobře, že Manchester vyhrál. Rio Ferdinand hrál výborně. Doufám, že United předvedou podobné vystoupení za týden proti silnému Newcastelu

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to bylo zase utrpení! Opravdu vydřené vítězství. Chvílemi se na to nedalo dívat. Aspoň že se na OT vezou 3 body!

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda...3 body jsou doma,ale ta hra,to byl zase hnus všech hnusů,opět jsme byli skoro celý zápas horším týmem,jsem zvědavej kdy tahle bída skončí,teď už budeme mít těžšího soupeře a jestli předvedeme to co poslední týdny,tak doma puknem jak s Benficou,tak s Newcastlem a nechtěl bych vidět zápas třeba na Tottenhamu nebo u City.V zimě musej bezpodmínečně přijít 2 střední záložníci a možná i útočník,potřebujem novýho Keana,nebo Scholese.Nemít Vidiče,nevím jak by to vypadalo.Jinak dneska hrál opět výborně i Jones...to je velká budoucnost Manchesteru United!!!

Reagovat
Devil

Potrebujem stredniho zaloznika,kterej by neco vymyslel....s bojovnikama ve stredu zalohy nic moc do predu nevymyslime!Chce to mozek!

Reagovat
smazaný uživatel

Zaplat pánbůh za vítězství.

Budeme se zlepšovat. Po Vánocích se naše mašina rozjede a už nezastaví.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozitivum jsou body a čistá konta.. To co chybí se čase zase dostavím

Reagovat
smazaný uživatel

Pripadalo mi ,ze sleduju zapas Real Madrid vs Spartak Trnava Bilej balet dominoval skoro cely utkani !!! ktery rozhodla nestastna chyba........ Teda nic proti Trnave, mozna ze ta by se na Swansea predvedla v lepsim svetle nez United . Hold zase lucky three points No nic ,ale titul to letos nebude hosi .A krejte si zada,protoze by jste nemuseli skoncit ani ve ctyrce

Reagovat
forrest

Sneijder v zimě na OLD TRAFFORD

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele