30. kolo
24.03.2012 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Everton vyloupil Wales a posouvá se tabulkou blíže rivalovi

Konec jedné černé a jedné světlé série. Zatímco pro Swansea znamená domácí prohra 1:2 přetržení třízápasové šňůry vítězství, Everton se po šesti neúspěších konečně dočkal dalšího venkovního triumfu. Toffees tak přeskakují svého dnešního soupeře a směle ještě mohou pomýšlet na sedmou příčku, o níž by se měli prát se svým městským rivalem.

Pro Everton to přitom byl už 15. neprohraný zápas se Swans v řadě; a zároveň velké vítězství generála Moyese. Ten i na obvykle nezdolném Liberty Stadium vsadil na celoplošný, vysoký presink, který labutě omezoval v jejich tradiční kombinační hře a vytvářel obrázek nesmírně efektivního hosta. Everton takto v úvodním dějství nijak zvlášť nebavil, dopředu se nehnal, zároveň ale jel podle fungujícího plánu. Jediným jeho pokusem zpřed přestávky tedy zůstala hlavička Jelaviće, kdežto na druhé straně nespočtu krát hasil Jagielka až na poslední chvíli.

Teprve po přestávce začala i hostující skvadra útočit, a to opět v duchu té nejvyšší efektivity. Jelavić sice ještě chvíli po restartu nepochopitelně přestřelil, když k němu do pokutového území dopadl balon, avšak v 59. minutě už dosud sotva prozkoušený Vorm tahal míč z brány. Baines se sám nechal zfaulovat ve vzdálenosti nějakých 25 metrů a pak zkušeně zakroutil míč k tyči - Vorm to možná mohl čekat, to mu ovšem nebylo nic platné.

Brendan Rodgers potom sáhl v krátkém časovém sledu ke třem střídáním, aby vnukl svému mužstvu myšlenku, ani tenhle tah ale Swans nevysvobodil. Jelavić v další šanci ještě jednou selhal, pak už ale po perfektním pasu Fellainiho jen snadno dorážel do odkryté svatyně.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 a hura pred Lpool

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Everton bude kousat a zlobit a bude hodne neprijemnym souperem Swansea... tip: X2 - (0:1)

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele