16. kolo
18.12.2011 13:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

United jdou alespoň na několik hodin do čela, porazili QPR 2:0

Jen skvělý výkon českého brankáře Radka Černého ušetřili nováčka soutěže od debaklu. Za svá záda pustil jen hlavičku Rooneyho a Carrickovu střelu po krásném sólu. QPR nedokázali De Geu příliš zaměstnat, největší šanci poslal DJ Campbell nad. United tak putují do čela tabulky, kde vydrží minimálně do večerního zápasu Man City s Arsenalem.

Ve velkém stylu vlétli United na domácí Rangers. Už v první minutě Wayne Rooney hlavou sklepl do lajny Valenciovi, ekvádorský křídelník zatáhl míč a centrem našel opět hlavu útočníka s číslem 10, který si mezitím naběhl přesně do míst, kam měl, a uklidil balon k tyči - 0:1. Za necelé dvě minuty mohl získat pro svůj tým dvougólové vedení Welbeck, tentokrát už ale ztroskotal na výborně vyběhnuvším Radku Černém v bráně QPR.

Zazlobili i domácí, po akci Mackieho střílel v dobré pozici Bothroyd, ale s šancí naložil prachbídně. Krátce na to už to mělo být 0:2, Rooney nádherně vybídl do samostatného úniku Welbecka, který kolem levé ruky brankáře rozvlnil síť - čárový rozhodčí ale chybně odmával ofsajd.

Pak přišla pětiminutovka, jež by šancemi vystačila na solidní poločas. Takže jen telegraficky: Minuta č. 28: Welbeck po rohu přehlavičkoval Černého a volný Evans trefil břevno. Minuta č. 29: Rooey opět perfektně kolmou přihrávkou vyslal spoluhráče do samostatného nájezdu, tentokrát to byl Phil Jones, kterého skvěle vychytal Radek Černý. Minuta č. 31: Znovu v hlavní roli Radek Černý, jenž fantastickým reflexivním zákrokem zabránil ve skórování dorážejícímu Valenciovi. Minuta č. 32: Evans z rohového kopu hlavičkoval přesně k tyči, Faurlin na brankové čáře odkopával, z následného brejku zakončoval Helguson, De Gea ovšem lehce tečovanou střelu dobře vyrazil nohou.

Ke konci poločasu ještě zatrnulo fanouškům United, když Bothroydův pas jen tak jako by nic proletěl malým vápnem a jen o kousek ho minul dobíhající hráč QPR. Po změně stran přišpa opět v první minutě gólovka Rooneyho, jíž ovšem zmařilo špatné zpracování. Následovala nedůrazná střela, která se pro Černého stala sladkou malinou. Deset minut po přestávce už Reds konečně vstřelili kýžený pojišťovací gól. Barton na půlící čáře přihrál Carrickovi, jemuž nedělalo problém chopit se míče, dovést ho až k vápnu a zakončit přesně k tyči - 0:2. Zde naopak Radek Černý mohl zasáhnout lépe.

Za pět minut se ale český brankář opět zaskvěl, když efektní robinzonádou vyškrábl Welbeckovu střelu z hranice vápna. S blížící se sedmdesátou minutou zase měli United dvě brankové příležitosti. Nejprve po Naniho přihrávce trefil Jones tyč, za chvíli sám Nani z boku postupoval na Černého, ale ten jeho překvapivou střelu dokázal vyrazit.

Největší šanci domácích v 75. minutě zmařil střídající DJ Campbell, který stál úplně sám před De Geou po skvělém centru dalšího střídajícího hráče Adela Taarabta. Nedá se říci, že by v závěru zápasu pokleslo tempo hry, avšak větších příležitostí se fanoušci na Loftus Road už nedočkali, za zmínku snad stojí střela střídajícího Ashleyho Younga do náruče Černého a Chicaritova rána z dálky nad. Manchester United tak zvládl důležitý zápas a minimálně do večerního utkání městských rivalů s Arsenalem jdou do čela tabulky.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (19)

Přidat komentář
PePiG7

0-2 2xRooney

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Lahvac-CZ

0:1 jako vždy

Reagovat
Devil

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Sem zvědav, na koli kse tým Manchesteru zvedl při domácí výhře, když konečně nastřilel víc jak jednu branku, teď dokonce 4, ale opět, tady se bojuje o titul a případné zaváhání muže mrzet 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
diastan

1:1

Reagovat
Devil

0:1

Reagovat
Mircu5

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

snad se QPR zadaří a oberou MU o body 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Ví někdo sestavu United?

Reagovat
Devil

Jo Fergie.....

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Devil

Super vykon,mohlo to byt klidne 0:6....Cerny chytal skvele a 3x tyc nebo brevno!

Reagovat
naheCZ

Černý Snad se v základu udrží

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo viděl jak já víc jak 15 zápasů QPR z minulé sezony tak ví,že jasnou volbou je P.Kenny!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele