27. kolo
03.03.2012 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

QPR nebylo přáno. Loftus Road přepustilo jeden bod Evertonu

Ani přes veškerou snahu nedokázalo QPR dovést utkání s Evertonem do vítězného konce, čekání na tři body se tak z jeho pohledu opět prodlužuje. Karamelky mohou za cenný bod vděčit kromě střelce Drentheho především Timu Howardovi, který se musel v součinnosti s brankovými konstrukcemi, až nebývale ohánět.

Rangers vstupovalo do utkání s Evertonem pod vědomím, že na Loftus Road ztratilo sedm z třinácti utkání, přičemž celkově potom nezvládlo šest zápasů z posledních osmi. Naproti tomu Toffees byli řádně na koni - hořkost porážky už nepoznali šest zápasů v řadě! Liverpoolský celek měl od prvních minut navrch, což se projevilo jednak břevnem Cahilla, ale pak především krátce po půlhodině hry a chybě Taarabta přesným zakončením Drentheho - 0:1. Ovšem hostující radost neměla příliš dlouhé trvání, na volný přímý kop se nejvýše vyšrouboval, na malém vápně Zamora a přesnou hlavičkou se postaral o vyrovnání - 1:1.

A nemuselo zůstat jen u toho: těsně před odchodem do kabin rozehrával další standardku Taarabt, trefil ale jen tyč Howardovi svatyně, odražený balón pak chtěl umístit za brankovou čáru Buzsáky, ovšem jeho rána si pro změnu našla opačnou tyčku evertonské brány. Hosté byli vyjma brankové akce v prvním dějství dopředu takřka neškodní, to jim ale spolu s organizovanou obrannou stačilo.

Kdo doufal, že se na tom po přestávce něco změní, byl na omylu. Nadále se hrálo pod taktovkou QPR, na jehož stranu mohl převrátit minci Taarabt, ale na Howarda nevyzrál. Domácí sice měli po většinu utkání herně navrch, drželi míč na svých kopačkách - jejich útočná aktivita se však osmělila jenom na dalekonosné pokusy, které se buď staly jednoduchou kořistí Howarda, a nebo si cestu do brankového prostoru vůbec nenašly. Everton tak opět dokázal vytěžit z minima maximum, na druhou stranu ale i s přispěním brankových konstrukcí potvrdil, že má právem jednu z nejpevnějších defenzivních hradeb v Premier League.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Everton se veze na vítězné vlně, docela se jim daří..............bohužel, nám se nedaří vůbec. Borci co s velkou slávou přišli v zimě na hřišti pokulhávají, Hughes je z toho na nervy a majitel Fernandes to v případě sestupu prý možná prodá............ budoucnost je zkrátka růžová jak paviání  . Můj realistický tip: 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
vanGomm

Domácí bojují o záchranu,takže alespoň ten X by bylo potřeba uhrát.Prohrát znovu doma by už bylo v jejich situaci velice nepříjemné.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Everton se pomsti, QPR sou marny => 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

vidím to spíš na remku :)

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele