27. kolo
04.03.2012 13:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Tyne-Wear derby ve strhující atmosféře nemělo vítěze

Atmosféra fantastická, fotbal kvalitní, emoce vyhrocené na nejvyšší míru. Tak nějak by se ve zkratce dal popsat dnešní skvělý fotbalový zážitek, který nám zprostředkovali aktéři Tyne-Wear derby. Sunderland po proměněné penaltě Bendtnera dlouho vedl, nicméně odborník na derby o severovýchod Anglie a kat Mackems Shola Ameobi v nastaveném čase vybojoval pro Newcastle bod. A mohli mít i víc.

Magpies totiž hráli více než půlhodiny přesilovku, což bylo znát - o největší nebezpečí se postarali dva střídající hráči Hatem Ben Arfa a Shola Ameobi. Právě urostlý forvard zařídil pro domácí penaltu, kterou neproměnil Demba Ba, načež se štěstím sám vyrovnal v posledních minutách. Úvod zápasu ale patřil spíše Sunderlandu.

Už ve dvanácté minutě po Bendtnerově příhře pronikl do vápna Larsson, jehož nebezpečný střílený centr ale nikdo z červenobílých do brány nedostal. V následující desetiminutovce se hra přiostřila, bylo znát jakési fluidum místního derby a padlo pět žlutých karet. Tu poslední uviděl Mike Williamson, který v pokutovém území až příliš okatě tahal za dres Michaela Turnera a Mike Dean nekompromisně nařídil penaltu. S tou se vůbec nepáral Nicklas Bendtner a razantně poslal míč přesně k tyči - 0:1.

Newcastle se v první polovině utkání prosazoval výhradně ze standardních situací, vyrovnáním to "smrdělo" těsně před koncem poločasu. Nejprve Taylorův centr přibil Coloccini hlavou do Mignoleta, minutu před odchodem do kabin pak Demba Ba rovněž hlavou rozezvonil břevno. Sunderland po vedoucím gólu zahrozil jen střelou Bendtnera zpoza vápna.

Deset minut začátku druhého dějství měli hosté dvě velké šance, jak Sebastian Larsson, tak James McClean ale ztroskotali na skvělém Krulovi. A za minutu přišla odplata. Ne snad že by Newcastle vyrovnal, Stephane Sessegnon poblíž půlící čáry loktem udeřil Tiotého a byl okamžitě poslán pod sprchy.

Tenhle okamžik určil celý průběh zbývajících minut, Sunderland absolutně rezignoval na ofenzivu a jen hlídal jednogólové vedení a čekal, s čím přijde hladový soupeř. A domácí skutečně po vyloučení hvězdy Black Cats pookřáli, chvíli po inkriminované situaci se k odraženému míči dostal Tiote a těsně minul branku. Pak nastala tříminutovka slávy pro Ben Arfu, který čtvrthodinu před koncem předvedl úžasné sólo, na jehož konci ovšem vybojoval pouze roh. Za dvě minuty pak Francouz vyprášil rukavice Mignoleta.

Ta pravá show byla k vidění až posledních deset minut. Shola Ameobi byl ve vápně faulován Fraizerem Campbellem a Demba Ba měl jedinečnou příležitost vyrovnat. Jeho penaltu ale fantasticky vychytal Mignolet a honba za vyrovnáním tak musela pokračovat. Domácí vyvinuli obrovský tlak, vznikaly velké "roje" před bránou Sunderlandu a chvílemi bylo až těžké uvěřit, že stále nepadla branka. Až v nastaveném čase propadl centr z levé strany k Ameobimu a ten zblízka našel mezírku mezi tyčkou a brankářem hostí - 1:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
NuFc23

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

Severske derby

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

kua ukazte ze chcete LM!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4_1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to Newcastle zvládne.

Reagovat
smazaný uživatel

musí přeskočit modráky 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

skvělej zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele