29. kolo
17.03.2012 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Swansea zaskočilo Craven Cottage. Vyhrálo tu 3:0

Doma takhle mizerný Fulham, to tu už dlouho nebylo. Swansea smetlo Cottagers třemi zásahy, z nichž o dva se postaral v poslední době velmi gólový Sigurdsson, a připravilo tak Fulhamu senzační první prohru před vlastním publikem v tomto kalendářním roce. Samo se pak za odměnu posouvá až na osmou příčku.

Ne neobvyklým projevem se Swans prezentovali v Londýně. Z pevného, pracovitého bloku vyráželi na zteč jen zřídka, a když, tak samozřejmě okamžitě. A eliminovat choutky opět čistě ofenzivně laděné Jolovy sestavy se potom labutím dařilo střídavě. Respektive klasická Rodgersova taktika určitě nesla své ovoce, nicméně že by Cottagers zůstali úplně na ocet, to se říct také nedá. Ostatně proti průniku Dempseyho musel zasahovat Vorm a Dembélého střelu nejprve blokoval Graham, pak i nizozemský brankář. Jenže to vše se událo v první desetiminutovce, zbytek už patřil spíše pozornému Swansea, které perfektně zvládalo hrozit z protiútoků.

To mimochodem hlavně proto, že ještě aklimatizace Mahamadoua Diarry na prvoligový anglický fotbal nedospěla do finální fáze, takže střed byl z pohledu Swans poněkud propustný. A toho ať už Sigurdsson, nebo Allen zvládali využívat. Navíc domácí rádi přispívali naprosto konkrétními individuálními chybami. Jednu z nich - Schwarzerův mizerný odkop - vystihl Graham a australský golman se pak musel revanšovat, když svou levačku po vzoru hokejových brankářů zkroutil k rameni, aby vyrazil Sinclairův pokus. Ještě předtím potom Rangelův průnik po pravé straně zakončil Sigurdsson ranou těsně vedle.

Ovšem islandská lednová akvizice nemusela moc dlouho smutnit, byla to totiž právě ona, kdo dal Swans poločasové vedení. Byla to navíc ukázkově sehraná akce, jíž si Sigurdsson sám rozjel: dal doprava na Routledge, ten zpoza zadní tyče sklepl míč na malé vápno a tam už se Islanďan hlavou, v pádu rozpačitě prosadil. Což bylo naprosto zásadní, protože tímto i jen ten dosavadní větřík v londýnských plachtách vzal za své, takže se do druhého poločasu přišli Cottagers spíše jen vyklusat.

Hosté vskutku dohrávali bez větších problémů. Soupeřův chodecký výkon provázený tu zbytečným sólováním, tu hloupou nepřesností to Velšanům značně usnadňoval. Ti takto dokonce byli místy i schopni řídit tempo hry a v 67. minutě zasadili rozhodující úder. Uprostřed pole pro změnu opět vybuchla bomba, Sigurdsson se vytvořeným kráterem naprosto nerušeně prohnal, narazil si s Routledgem a následně z osy hřiště bezpečně zavěsil k levé tyčce.

Navíc ani to nebylo závěrečné slovo. Odevzdaný Fulham ještě jednou kapituloval, když obranou jako nůž máslem pronikl Allen, netradičně i vystřelil a Schwarzer se po své levačce natahoval marně. V samotném závěru ještě mohl čtvrtý zářez přidat Sinclair, ovšem po jemné narážečce s Routledgem přestřelil. Mezitím se k pořádným šancím konečně dostali i domácí, nicméně Dempseyho bombu s pomocí břevna vytěsnil Vorm a Pogrebňak minul i sám, bez cizí pomoci.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (13)

Přidat komentář
rickroll

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
kiciN

remíza, 1:1 nebo 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Dempsey, Pogrebnyak)

Reagovat
frantamlad

S přehledem 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Neuro

takové zápasy dělají PL nejsilnější ligou kde i poslední v tabulce může s přehledem porazit třetího atd atd

Reagovat
diastan

Přesně tak i když v tomto zápase tomu zrovna tak moc nebylo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele