20. kolo
02.01.2012 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Swans se dočkali první venkovní výhry na Villa Parku

V Premier League už není týmu, který by na kontě neměl jediné venkovní vítězství. Dnes se o to ve velkém stylu postaralo Swansea, které takto zároveň zaznamenalo svůj první triumf na cestách v nejvyšší soutěži od roku 1982 a zároveň v tabulce o skóre přeskočilo svého dnešního soupeře z Birminghamu.

Pouhé čtyři minuty to trvalo, než se ve Walesu slavilo poprvé. A hostům to dovolila neskutečná hrubice levého beka Stephena Warnocka, který nedal dostatečnou sílu do zpětného pasu pro Dunnea. Ten tedy ukradl rychlík Dyer, aby vzápětí při zemi zacílil přesně ke vzdálenější tyči. To samozřejmě Swans muselo nakopnout. Debutant v Premier League, Andrea Orlandi, proto ihned využil velkého prostoru k nadějnému sprintu a levonohému zakončení těsně vedle.

Ani Villans nicméně nebyli úplně sterilní, jak přitom letos docela dobře bývá jejich zvykem. Hlavně Agbonlahor se opět činil, když na pravoboku vybojoval hned několik rohových kopů. Právě odtud, ze standardních situací, se dlouho rekrutovaly jediné šance domácích. Jednou vystoupal nejvýše Collins, jeho hlavička však byla příliš slabá. Lepší příležitosti si tedy pořád na konto připisovali hosté. Guzan musel ještě do přestávky dobře zasahovat proti Grahamově pokusu; později stejný hráč minul.

Do druhého poločasu Swans odstartovali ještě lépe; respektive skórovali o něco rychleji po úvodním hvizdu. Duu Routledge-Graham tentokrát příprava gólové akce zabrala akorát dvě minuty: hrotový útočník donutil Guzana k rozehrávce pod tlakem, tudíž výkop zachytil Routledge, balon předal Grahamovi a po odrazu spoluhráčovy střely od tyče bez problémů dorážel.

Villans nicméně ještě kompletně nedorazil. Naopak: birminghamští se vrátili silnější než kdy dřív. Irelandovi zabránil v gólu jen skvělý blok, Dunne z následného rohu hlavičkoval trestuhodně nad břevno a v samotném závěru pak dokonce N’Zogbia nastřelil břevno. Střeleckou impotenci se tedy Villans zlomit nepovedlo; už poosmé v sezoně zůstali v tomto ohledu "na suchu".

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

AV 3 SW 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
martin26

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0(Bent)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele