8. kolo
04.10.2009 16:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Fulham i v deseti otočil, nakonec však nevyhrál

Stanislasův šťastný zásah v posledním možném okamžiku zařídil, že Fulham opět nenašel recept na Kladiváře. Přesto si za dnešní výkon zaslouží pochvalu, vždyť i o desíti zvládl otočit skóre utkání z 1:0 na 1:2.

Neslavně začal pro Cottagers tento zápas. Už po čtvrthodině hry faul Hangelanda potrestal pěkným centrem Diamanti a přesnou hlavičkou Carlton Cole. Vedení Kladivářů za chvíli málem zdvojnásobil Tomkins, když se opřel do dalšího milimetrového centru Diamantiho a jen těsně minul. Fulham se v první půli zrovna nečinil, avšak jednu vyloženou šanci si pro své fanoušky rovněž připravil. Murphy vyslal dopředu Johnsona, jehož střele scházela větší přesnost. Klíčový okamžik úvodní části pak nadešel v minutě čtyřicáté první. Tehdy prvoligový debutant, jihoafrický středopolař Dikgacoi, zvedl v souboji s Parkerem ruce až příliš vysoko, za což byl nejprve odměněn žlutou kartou, po sudího konzultaci s čárovým pak rovnou vyloučen.

Paradoxně, přestože navíc Hodgson obětoval útočníka Johnsona za účelem posílení defenzivy, jako by takové skutečnosti Fulhamu dodaly v útoku na síle. Totiž sotva znovu vyběhli na hřiště, udeřili. Kamaru v pokutovém území podrazil Upson a Murphy poslal Greena na opačnou stranu, aby se radoval už ze čtvrtého gólu v sezoně. V nadcházejících okamžicích měl vždy rozhodující slovo brankář West Hamu, jednou to bylo slovo sebevědomé, jisté, podruhé naopak velmi rozpačité. Nejprve totiž bleskově reagoval na Koncheskyho tečovanou pumelici z přímého kopu, hned záhy, při nadcházejícím rohu, však podskočil centrovaný balon a dovolil Gerovi pohotovým volejem skórovat.

Jak se dalo čekat, Fulhamu to stačilo, takže se usadili před vlastním pokutovým územím a trpělivě nechávali soupeře okolo kombinovat. Hammers se nedařilo najít cestu ke Schwarzerovi po zemi, nějakou překvapivou přihrávkou, takže celou dobu spoléhali na dalekonosné pokusy. Ale Diamanti netrefil a trojlístek Stanislas-Ilunga-Faubert pro změnu pálili přímo doprostřed branky. Když se však hrstka fanoušků ve vínovém jala opouštět Upton Park, domácí konečně přišli, jak na to. Pomoci si soupeřem - Stanislas totiž svou ránu zpoza šestnáctky otřel o Hughese a dokonale tak vyřadil Schwarzera ze hry. Třebaže se tak stalo již v nastavení, Cottagers ještě měli trochu času uloupit zpátky vedení. Ale střídající Eddie Johnson nevyužil menšího zaváhání Greena a pouze minul.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

westham hoši chce to výhru je jedno jakou třeba gol v 94 minutě z pencle ale potřebujem 3body jako sůl

Reagovat
Tomtaf

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

bude to 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham neprohraje, hrajou skvěle

Reagovat
smazaný uživatel

16 minuta 1:0 cole

Reagovat
smazaný uživatel

41 minuta fulham má červenou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele