35. kolo
17.04.2010 16:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Blackburn Rovers - Everton FC 2:3

Blackburn se doma nechtěl bodů dlouho vzdát, smrtící a rozhodující ránu mu nakonec musel až v nastaveném čase zasadit Tim Cahill. Everton sice v Edwood Parku dvakrát vedl, ale nakonec musel vstřelit i třetí gól, když Rovers na první dvě trefy pokaždé odpověděli.

Rovers sice šli do zápasu se třemi čistými konty v řadě, jenže tato série hodně rychle skončila. Ryan Nelsen totiž už po čtyřech fauloval ve vápně Mikela Artetu a sám postižený vzápětí z pokutového kopu otevřel skóre. V první čtvrthodince Toffees svého soupeře zcela uzavřeli. Většinu ataků vedl navrátilec do sestavy Arteta, jenže mohl být rád, že pár minut po první brance nešel předčasně do kabin. Španělský záložník totiž podrážděně reagoval po faulu na Pedersena a se štěstím vyvázl se žlutou kartou. Stejný trest neminul ani Pedersena.

Těsně předtím měl Blackburn šanci na vyrovnání, ačkoliv hru stále kontroloval Everton. Po rohovém kopu totiž došlo k chaosu ve vápně a míč musel až z čáry vykopávat Cahill. Přes velkou převahu v držení míče však Toffees nebyli s to vstřelit i druhý gól, a tak se Rovers pomalu vraceli do zápasu. Do poločasu se už ale stav nezměnil. Pedersenův trestný kop byl sražen mimo, Olssonův pokus zablokoval Jagielka a Andrewsův záměr prostřelit Howarda mezi nohama nevyšel.

O přestávce hosté znovu zmobilizovali síly a na začátku druhého dějství hře dominovali jako na začátku toho prvního. To vše vedlo k prvním dvěma šancím Evertonu, ale ani jedna kýženým gólem neskončila. Cahill poslal Hibbertův centr nad branku a Bainesovu ránu zastavila tyč. Proto se iniciativy ujal Blackburn a dvacet minut před koncem vyrovnal. Nzonzi se po přijetí přihrávky zbavil obránce a nechytatelnou ranou z velké dálky překonal Howarda. Jednalo se o vskutku nádherný gól, který hosty očividně trochu vyvedl z míry, ale nakonec jim stačilo jen deset minut, aby obnovili vedení.

Zafungovalo střídání, když Bainesův pas hlavičkou přistrčil Yakubuovi Anichebe a hostující útočník, jenž byl na hřišti teprve 22 sekund, zblízka udeřil. Vedení však trvalo jen dvě minuty. Roberts vlil do útočných kreací Rovers novou krev a další povedenou střelou srovnal. Do konce zbývalo i s nastavením něco před deset minut a napínavý závěr nakonec lépe zvládl Everton. V jedné z posledních akcí zápasů byl opět zapleten Yakubu, který připravil míč pro Cahilla, jenž na brankové čáře doklepl tříbodový gól. Blackburn tak nakonec po statečném výkonu odchází bez bodu.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ani pro jeden tým to nebude jednoduchý zápas, utkání může skončit úplně jakýmkoli výsledkem ...

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele